Drůbeží maso

"Kuře je nuda. Pro šéfkuchaře je to položka určená lidem, kteří nevědí, co si dát."

Anthony Bourdain

Zapečený květák s kuřecím masem

Zapečený květák s kuřecím masem
28. březen 2019 / Rubrika: Drůbeží maso

Květák připravený na všechny možné způsoby mám velmi ráda. Patří k nim i zapečený květák s kuřecím masem. Aby bylo kuřecí maso v pokrmu barevně odlišné od bílého květáku, nakládám ho do marinády. Číst dále...



Krůtí medailonky ve smetanově-citronové omáčce s kapary

Krůtí medailonky ve smetanově-citronové omáčce s kapary
1. březen 2019 / Rubrika: Drůbeží maso

Krůtí maso mám o něco raději než kuřecí. Když se správně doladí chutě, jsou krůtí medailony ve smetanově-citronové omáčce s kapary dokonale slavnostním pokrmem. A příprava netrvá dlouho. Číst dále...


Vařená sekaná z krůtího masa s vejci

Vařená sekaná z krůtího masa s vejci
13. červenec 2018 / Rubrika: Drůbeží maso

Ještě si pamatujete na legendární konzervu „krůtí maso s vejci“? Také vám chutnala? Pokud ano, tak si směle připravte podle mého receptu vařenou sekanou z krůtího masa s vejci. Chutná totiž úplně stejně, možná je ještě chutnější a hlavně je „bez konzervantů“. Je to ideální pokrm na léto. Jen přidejte salát nebo si ji připravte jako svačinu, až půjdete o prázdninách na houby. Číst dále...


Ostré kuře pečené na cibuli

Ostré kuře pečené na cibuli
1. červen 2018 / Rubrika: Drůbeží maso

Občas mívám chuť na něco ostrého a pikantního. Pak hledám ty správné suroviny k uspokojení svých chuťových pohárků. Ostré kuře mě nadchlo. Je mimořádně dobré a bude vám také chutnat. Číst dále...


Křupavé kuřecí nugety

Křupavé kuřecí nugety
28. duben 2018 / Rubrika: Drůbeží maso

Kdo by nechtěl potěšit své chuťové buňky. Jen si představte to úžasné křupnutí při každém soustu. Příprava není složitá a suroviny jsou dostupné v každém obchodu. Křupavé nugety mají ještě jeden bonus, lupínky nesají tolik tuku jako strouhanka. Číst dále...


Pečené kuře na hořčici, medvědím česneku s cibulí a klobásami

Pečené kuře na hořčici, medvědím česneku s cibulí a klobásami
3. listopad 2017 / Rubrika: Drůbeží maso

Podzimní počasí je většinou tak depresivní. Slunce se schovává, chlad a zima se vám vkrádají až pod kůži. Pečené kuře na hořčici, medvědím česneku s cibulí a klobásami vám potěší většinu vašich smyslů. Ale hlavně, vyvolá ve vás pocit bezpečného domova a hřejivého tepla. Číst dále...



1 2 3 » »»
Strana 1 z 3