Drůbeží maso

"Kuře je nuda. Pro šéfkuchaře je to položka určená lidem, kteří nevědí, co si dát."

Anthony Bourdain

Kuře na paprice

Kuře na paprice
19. květen 2015 / Rubrika: Drůbeží maso

Kuře na paprice bezesporu patří k české klasické kuchyni. Za mého dětství se kuře nahrazovalo slepicí. Kuře má ale křehké maso a se smetanou je omáčka sametová. Má to ještě jednu výhodu, za hodinu můžete podávat výtečný hotový pokrm. Číst dále...


Recept na kachní prsa opékaná na pánvi se zeleninou a bramborovo-dýňovou kaší

Recept na kachní prsa opékaná na pánvi se zeleninou a bramborovo-dýňovou kaší
11. duben 2015 / Rubrika: Drůbeží maso

Přiznám se, že pro mne, jako dítě, byla kachna na talíři stejná noční můra, jako pro Škopkovic děti králík. Skutečně jsem několik desítek let kachnu vytěsnila ze svého jídelníčku. Až manžel mě přesvědčil, že bychom mohli zkusit udělat kachní prsa jako minutku. Věřte, nevěřte, ale něco tak výborného jsem už dlouho nejedla. Číst dále...


Karbanátky z kuřecího masa s barevnou zeleninou

Karbanátky z kuřecího masa s barevnou zeleninou
12. únor 2015 / Rubrika: Drůbeží maso

Karbanátky z kuřecího masa jsou výborné, rozhodně budou chutnat vašim dětem i manželovi. Příprava vám nezabere mnoho času. Jsou finančně výhodné. Ze čtyř kuřecích stehen uděláte 12 karbanátků o průměru 8 cm. Číst dále...


Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě

Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě
5. únor 2015 / Rubrika: Drůbeží maso

Říkala jsem si, že když může být kuře 100x jinak, proč bych nevyzkoušela kuře na černém pivě a rozmarýnu. A výsledek? Tak ten lahodil oku svojí barevností a mlsnému jazýčku svojí chutí. Tak pojďme ho společně připravit. Číst dále...



«« « 1 2 3
Strana 3 z 3