Fotogalerie - Kachna - porcování a vykosťování

Když si koupíme celou, vyvrženou kachnu, měli bychom se nejprve rozhodnout, jaké jídlo z ní připravíme. Pečená kachna se zelím je v Čechách velmi oblíbená, ale na přípravu je to nuda.

Kachna položená břichem vzhůru
[01]Kachna položená břichem vzhůru
[1024x681 138 KB]
Začínáme s prvním řezem na hrudní kosti
[02]Začínáme s prvním řezem na hrudní kosti
[1024x681 129 KB]
Řez podél hrudní kosti
[03]Řez podél hrudní kosti
[1024x681 123 KB]
Seřezávání prsní partie z kachních žeber
[04]Seřezávání prsní partie z kachních žeber
[1024x681 126 KB]
Odříznutí prsního svalu kachny
[05]Odříznutí prsního svalu kachny
[1024x681 126 KB]
Seříznutý kachní filet
[06]Seříznutý kachní filet
[1024x681 128 KB]
Nyní vše opakujeme i na druhé straně
[07]Nyní vše opakujeme i na druhé straně
[1024x681 138 KB]
Vyříznutí kachních nohou
[08]Vyříznutí kachních nohou
[1024x681 138 KB]
Kloub kachní nohy
[09]Kloub kachní nohy
[1024x681 149 KB]
Vylomení křídla z kloubku
[10]Vylomení křídla z kloubku
[1024x681 117 KB]
Seříznutí kachního křídla
[11]Seříznutí kachního křídla
[1024x681 128 KB]
Rozdělení skeletu na dvě poloviny
[12]Rozdělení skeletu na dvě poloviny
[1024x681 127 KB]