Hovězí maso

Báječné recepty z hovězího masa.

Znojemská hovězí pečeně s omáčkou

Znojemská hovězí pečeně s omáčkou
19. duben 2018 / Rubrika: Hovězí maso

Znojemská hovězí pečeně s omáčkou je moje zamilované jídlo. Musím se vždy hodně krotit, když připravuji jednotlivé porce. Kdyby bylo na mě, jedla bych omáčku lžící přímo z kastrolu. Je to zkrátka skvělá, výborná, chutná, jedinečná omáčka. Číst dále...



Plněná sekaná – nejen velikonoční

Plněná sekaná – nejen velikonoční
29. březen 2018 / Rubrika: Hovězí maso

Upéct si plněnou sekanou je radost. Práce není složitá, řekla bych, že je hravá. A výsledný chuťový i vizuální dojem vás dostane. Na velikonoce je jako dělaná. Jsou v ní vajíčka, a když použijete ta domácí, pak bude sekaná na talíři svítit jako jarní sluníčko. Číst dále...


Španělské ptáčky podle mojí maminky

Španělské ptáčky podle mojí maminky
2. prosinec 2017 / Rubrika: Hovězí maso

Španělské ptáčky patří k mým oblíbeným jídlům. Maminka je uměla skvěle a připravovala je často. Pak ale přišla delší pauza, protože „nemoc šílených krav“ byla v médiích podávána tak sugestivním způsobem, že nás všechny polekala a ptáčky jsme raději nedělali. Číst dále...


Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem

Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem
26. prosinec 2016 / Rubrika: Hovězí maso

Masitá hovězí žebra v každém řeznictví běžně neseženete, ale když budete mít štěstí, rozhodně neváhejte a kupte je. Pečená žebra s hustou, tmavou a voňavou omáčkou je delikatesa. Číst dále...


Svíčková na smetaně, jak ji připravovala maminka

Svíčková na smetaně, jak ji připravovala maminka
25. leden 2016 / Rubrika: Hovězí maso

Když maminka připravovala svíčkovou na smetaně, všichni jsme se těšili na oběd. Svíčková na smetaně je sice kalorická bomba, ale patří do kategorie neodolatelných pokrmů. Číst dále...


Telecí (kuřecí) plátky s liškami a cuketou

Telecí (kuřecí) plátky s liškami a cuketou
24. září 2015 / Rubrika: Hovězí maso

Na přípravu je tento pokrm opravdu rychlý. Večeře nebo oběd budou na stole během půl hodiny. Na sklonku léta je to ideální jídlo. Číst dále...



1 2 » »»
Strana 1 z 2