A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Kuchařská abeceda

Kuchařská abeceda aneb pro každého dobrý tip.

Aronie černá neboli černý jeřáb

Aronie černá neboli černý jeřáb
16. říjen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Možná máte i ve vaší zahradě tento keř, který je nenáročný na pěstování a na podzim velice ozdobný svými až červenými listy. Z jeho plodů, černých bobulí, můžete připravit výrobky bohaté na vitamíny a tělu velmi prospěšné látky. Pojďme se s aronií krátce seznámit. Číst dále...



Bazalka pravá

Bazalka pravá
1. srpen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

„Kdo bazalku žvýká, dlouho žije“ - staré kavkazské přísloví. Zda je to pravda, nevím. Pravdou ale zůstává nenahraditelné kořeněné aroma a chuť čerstvé bazalky v naší kuchyni, kde tato rostlina zcela zdomácněla. Číst dále...


Beta-eliminace – proces, na který musíte dát pozor při vaření brambor v kyselém prostředí

Beta-eliminace – proces, na který musíte dát pozor při vaření brambor v kyselém prostředí
1. březen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Určitě každý z nás už vařil brambory v polévce s kysaným zelím, nebo zapékal brambory s masem a kysaným zelím. Také jste se divili, že jsou brambory stále nedovařené? Mám pro vás odpověď přímo od odborníků. Číst dále...


Brambory – zdroj látek prospěšných pro náš organizmus

Brambory – zdroj látek prospěšných pro náš organizmus
17. červenec 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Chuť vařených nebo pečených brambor je nenapodobitelná a pro mě nepřekonatelná. Z brambor vyrobíte velice lahodné a přípravou jednoduché pokrmy. Znáte chuť „opečánků“ (omytých a ve slupce pečených brambor v troubě)? Že neznáte, tak to vyzkoušejte. Číst dále...


Brutnák – zapomenutá bylinka pomazánek a salátů

Brutnák – zapomenutá bylinka pomazánek a salátů
24. květen 2017 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Příchuť po okurkách. To je první, co Vás napadne při ochutnání brutnákových lístků. Seznamte se s Brutnákem lékařským, zapomenutou bylinkou, která byla a je zdrojem příznivých látek pro náš organizmus. Číst dále...


Buchty do jitrnic - recept

Buchty do jitrnic - recept
13. březen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Aby jitrničky a jelítka byly delikatesní, potřebujeme domácí buchtu do jitrnic. Buchty do jitrnic jsou nezbytnou součástí zabijačkových hodů. Buchty do jitrnic se pečou zpravidla týden před zabijačkou. Číst dále...



1 2 3 4 5 » »»
Strana 1 z 9