A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Kuchařská abeceda

Kuchařská abeceda aneb pro každého dobrý tip.

Bazalka pravá

Bazalka pravá
1. srpen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

„Kdo bazalku žvýká, dlouho žije“ - staré kavkazské přísloví. Zda je to pravda, nevím. Pravdou ale zůstává nenahraditelné kořeněné aroma a chuť čerstvé bazalky v naší kuchyni, kde tato rostlina zcela zdomácněla. Číst dále...



Beta-eliminace – proces, na který musíte dát pozor při vaření brambor v kyselém prostředí

Beta-eliminace – proces, na který musíte dát pozor při vaření brambor v kyselém prostředí
1. březen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Určitě každý z nás už vařil brambory v polévce s kysaným zelím, nebo zapékal brambory s masem a kysaným zelím. Také jste se divili, že jsou brambory stále nedovařené? Mám pro vás odpověď přímo od odborníků. Číst dále...


Brambory – zdroj látek prospěšných pro náš organizmus

Brambory – zdroj látek prospěšných pro náš organizmus
17. červenec 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Chuť vařených nebo pečených brambor je nenapodobitelná a pro mě nepřekonatelná. Z brambor vyrobíte velice lahodné a přípravou jednoduché pokrmy. Znáte chuť „opečánků“ (omytých a ve slupce pečených brambor v troubě)? Že neznáte, tak to vyzkoušejte. Číst dále...


Brutnák – zapomenutá bylinka pomazánek a salátů

Brutnák – zapomenutá bylinka pomazánek a salátů
24. květen 2017 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Příchuť po okurkách. To je první, co Vás napadne při ochutnání brutnákových lístků. Seznamte se s Brutnákem lékařským, zapomenutou bylinkou, která byla a je zdrojem příznivých látek pro náš organizmus. Číst dále...


Buchty do jitrnic - recept

Buchty do jitrnic - recept
13. březen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Aby jitrničky a jelítka byly delikatesní, potřebujeme domácí buchtu do jitrnic. Buchty do jitrnic jsou nezbytnou součástí zabijačkových hodů. Buchty do jitrnic se pečou zpravidla týden před zabijačkou. Číst dále...


BULGUR

BULGUR
9. leden 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Bulgur je předvařená, zčásti drcená celozrnná pšenice, která je např. hlavní součástí libanonského salátu „tabbouleh“. Číst dále...