A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Kuchařská abeceda

Kuchařská abeceda aneb pro každého dobrý tip.

Gratinování

Gratinování
26. březen 2016 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Gratinování znamená zapékání pokrmů v troubě nebo pod grilem. Zejména u nás ve spojení s bešamelem, se strouhaným vyzrálým sýrem s vyšším obsahem tuku, případně i se strouhankou. Při gratinování vzniká, díky sýru nebo strouhance, na povrchu pokrmu křupavá krusta. Číst dále...



Guláš a všichni jeho bratranci – paprikáš, perkelt a tokáň

Guláš a všichni jeho bratranci – paprikáš, perkelt a tokáň
19. říjen 2018 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Přiznejme si, že když si v restauraci přečteme některý z výše uvedených názvů na jídelním lístku, bezpečně známe jen guláš. Číst dále...