A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Kuchařská abeceda

Kuchařská abeceda aneb pro každého dobrý tip.

Hlávkové zelí

Hlávkové zelí
8. leden 2016 / Rubrika: Kuchařská abeceda

V botanickém světě patří zelí mezi rostliny brukvovité. Je pěstováno jako košťálová zelenina pro svoje zelené listy, které vytvářejí charakteristickou hlávku. Prý se kdysi zelí říkalo hlavatice. Číst dále...



Hřebíček – koření plné vůně

Hřebíček – koření plné vůně
27. únor 2016 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Hřebíček - koření, které pro svoji neopakovatelnou vůni používáme v naší kuchyni velmi často. Hřebíčkem kořeníme masové vývary, požíváme ho při nakládání hub či zeleniny, do omáček i do kompotů. Nesmí chybět při výrobě uzenin a zejména kečupu. Jeho využití je však důležité i mimo naší kuchyni. Číst dále...