A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Kuchařská abeceda

Kuchařská abeceda aneb pro každého dobrý tip.

Kachna - porcování a vykosťování

Kachna - porcování a vykosťování
16. duben 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Když si koupíme celou, vyvrženou kachnu, měli bychom se nejprve rozhodnout, jaké jídlo z ní připravíme. Pečená kachna se zelím je v Čechách velmi oblíbená, ale na přípravu je to nuda. Číst dále...



Kapusta kadeřavá (kadeřávek) – dlouho přehlížená a zdraví prospěšná zelenina

Kapusta kadeřavá (kadeřávek) – dlouho přehlížená a zdraví prospěšná zelenina
8. únor 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Nejen kysané zelí, ale i kapusta kadeřavá je zimní zdroj vitamínů a stopových prvků, důležitých pro naše tělo. A to zejména v zimě, kdy je přírodních surovin pěstovaných ve venkovním prostředí opravdu málo. Ale naše tělo je vyžaduje. Kadeřávek se stále více využívá nejen v gastronomii, ale hlavně v oblasti zdravé výživy. Informace o této zelenině vás překvapí. Pokračujte ve čtení, stojí to za to. Číst dále...


Karí – pokrm indické a jihoasijské kuchyně

Karí – pokrm indické a jihoasijské kuchyně
10. únor 2017 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Přípravou karí mě dokonale provedl pan Paulus a facebookový přítel Andy Wong, který vaří pro jednu restauraci v Sydney. Číst dále...


Karob nebo také svatojánský chléb

Karob nebo také svatojánský chléb
24. říjen 2017 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Ve Středomoří (nejen) roste stálezelený strom s pojmenováním Rohovník obecný (lat. Ceratonia silinqa). O jeho existenci jsem do nedávna neměla ani potuchy. Darovaný, exoticky vypadající lusk, ve mně vzbudil zájem zjistit více. Číst dále...


Kopr – nepostradatelná bylina v naší kuchyni

Kopr – nepostradatelná bylina v naší kuchyni
30. květen 2017 / Rubrika: Kuchařská abeceda

V žádné zahrádce by neměla chybět základní a nenáročná rostlina – kopr. Kopr vonný je v mé kuchyni nepostradatelný. Bez něj by nebylo skvělé koprové omáčky, bez kopru bychom neměli domácí nakládané okurky ani rychlokvašky. Číst dále...


Králík - porcování a vykosťování staženého, vykuchaného a bez hlavy

Králík - porcování a vykosťování staženého, vykuchaného a bez hlavy
13. březen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Králičí maso je jemné, lehce stravitelné a velice vhodné pro děti. Obsahuje málo tuku a cholesterolu, zato vysoký obsah bílkovin. Bohužel neznám ve svém okolí řezníka, který by naporcoval a vykostil králíka. Tak si vezmeme zástěru, vykosťovací nůž a pustíme do toho. Číst dále...



1 2 » »»
Strana 1 z 2