A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Kuchařská abeceda

Kuchařská abeceda aneb pro každého dobrý tip.

OMÁČKA BEŠAMELOVÁ

9. leden 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Bešamelová omáčka je nejpoužívanější světovou omáčkou. Je vhodná k vařené či zapékané zelenině nebo k těstovinám. Číst dále...



OMÁČKA HOLANDSKÁ

9. leden 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Holandská omáčka je nazývána královnou omáček. Je výborná k zelenině, ke chřestu, dále ke steakům, minutkám, rybám, pošírovaným vejcím i vejcím na tvrdo. Číst dále...


OMÁČKA MORNAY

9. leden 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Omáčka je vhodná k vařené zelenině, zejména květáku a brokolici, dále k těstovinám, vejci, lososu a korýšům. Číst dále...


OMÁČKA ŠPANĚLSKÁ

14. leden 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Jak sám název napovídá, jde o omáčku těžší, hutnou. Dnes však trochu opomíjenou. Je velice vhodná ke zvěřině a staršímu hovězímu masu. Na přípravu omáčky je vhodné použít pomalý hrnec. Číst dále...


OMÁČKA VELOUTÉ

9. leden 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Omáčku velouté používáme k pokrmům z ryb, drůbežího masa, zeleniny a bývá základem pro jiné omáčky či polévky. Jedná se o krémovou světlou omáčku, způsobem přípravy podobná bešamelové. Číst dále...


Ořech vlašský

Ořech vlašský
5. prosinec 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Ořech vlašský je plod stromu známého pod názvem Ořešák královský (Juglans regia L.). Pro nás bude zajímavé využití ořechu vlašského v kuchyni a jeho vliv na lidský organizmus. Číst dále...



1 2 » »»
Strana 1 z 2