A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Kuchařská abeceda

Kuchařská abeceda aneb pro každého dobrý tip.

Petržel – tři sestry petrželky (latinsky Petroselinum)

Petržel – tři sestry petrželky (latinsky Petroselinum)
15. říjen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Petrželové lupení musím mít v kuchyni vždy na dosah ruky. Nejen že je zdrojem vitamínů a stopových prvků, ale pokrmy se s ním dají krásně dozdobit. Co by byla polévka bez voňavé, nasekané petrželové nati. Umíte si představit svíčkovou bez kořenové petržele. Já ne. Číst dále...



Polenta – kukuřičná kaše

Polenta – kukuřičná kaše
25. červenec 2016 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Když se řekne „polenta“ tak první, co si představuji, je nádherná zlatavě žlutá barva. Polenta je kaše z kukuřičné mouky nebo krupice. Polenta je zdravý pokrm bohatý na vlákninu, bílkoviny a také na minerály a vitamíny. Číst dále...


Popenec - nezbytná bylinka vaší domácí velikonoční nádivky

Popenec - nezbytná bylinka vaší domácí velikonoční nádivky
21. březen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Popenec obecný (nebo břečťanovitý) – latinsky Glechoma hederacea - slovensky Zádušník břečťanovitý - je rozšířen v mírném pásmu Evropy a Asie, na sever zasahuje do Finska, na jih do severní Itálie a Španělska. U nás roste hojně od nížin až do hor. Je používán jako léčivá rostlina a mladé rostliny se používají také do nádivek a salátů. Číst dále...


Pošírování

Pošírování
17. prosinec 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Pošírování je způsob přípravy pokrmů v horké lázni, nikoli vroucí. Číst dále...