A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Kuchařská abeceda

Kuchařská abeceda aneb pro každého dobrý tip.

Ragú – ragout

Ragú – ragout
23. říjen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Ragú je kořeněné dušené jídlo s masem nebo rybou, či houbami a zeleninou. Italské slovo ragú pochází ze starofrancouzského ragouster – „oživit chuť“. Ragú se narodilo ve francouzské kuchyni. Číst dále...



Rebarbora - Reveň kadeřavá

Rebarbora - Reveň kadeřavá
26. duben 2016 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Rebarbora je velice vítaným zpestřením jarních pokrmů. Rebarbora je ovoce. Sběr a konzumace rebarborových stonků se doporučuje v období od dubna do svátku sv. Jana, tj. 24. června, kdy jsou pro konzumaci nejkvalitnější. Dnes toto ovoce/zeleninu lze připravovat nejen jako dezert, ale i jako přílohy k masům. Projděme si společně příběh rebarbory. Číst dále...


Rozmarýn lékařský – nepostradatelná bylinka v naší kuchyni

Rozmarýn lékařský – nepostradatelná bylinka v naší kuchyni
27. červen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

V minulosti nebylo na venkově snad ani jediného domu, kde by v zimě za okny a v létě na zahrádce nepěstovali rozmarýn. Je domácí rostlinou zejména ve středomoří, kde roste volně v přírodě. Číst dále...