A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Kuchařská abeceda

Kuchařská abeceda aneb pro každého dobrý tip.

Sádlo kachní

Sádlo kachní
13. listopad 2018 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Nedávno mi jedna paní položila otázku, co může udělat z kachní kůže. Kachní kůže obsahuje značné množství tuku. Já z kachní kůže připravuji kachní sádlo i se škvarky. Číst dále...



Saturejka – v kuchyni mocná čarodějka

Saturejka – v kuchyni mocná čarodějka
6. červenec 2016 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Saturejka je bylinka známá již v antickém Řecku. V našich kuchyních však chybí. To je chyba. Rostlina je nenáročná na pěstování. Saturejka je velice aromatická. Dokáže dokonale ochutit Váš pokrm, včetně svíčkové. Využitelnost je všestranná. Vypěstujte si saturejku a vařte s její pomocí. Číst dále...


Skořice - magické a vonné koření

Skořice - magické a vonné koření
19. březen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Skořicová kůra je typické koření známé již 4000 let před naším letopočtem. Pochází z asijských tropů. Její původ byl v Evropě dlouho obestírán tajemstvím. Postarali se o to arabští obchodníci, jejichž neuvěřitelné báchorky o skořici opakovali ve svých spisech i slavní muži starého Řecka a Říma. Číst dále...


Šalvěj lékařská – kořenící doplněk pokrmů

Šalvěj lékařská – kořenící doplněk pokrmů
19. srpen 2015 / Rubrika: Kuchařská abeceda

Šalvěj je statná bylina, která má všestrannější využití než si myslíme. Její použití je nám známé v kuchyni. Víme, že se dodává jako surovina pro lékárenský průmysl. Důležitá je pro oblast včelařství. Číst dále...