Polévky

Polévky jsou základním stavebním kamenem mého celoživotního jídelníčku.

Chlebová polévka s houbami

Chlebová polévka s houbami
18. květen 2018 / Rubrika: Polévky

Mám k chlebu velkou úctu a nikdy by mě nenapadlo chleba vyhodit. Snažím se ho kupovat tolik, aby nezbyl, ale někdy se to stane. Chlebová polévka se sušenými houbami je dobrá volba, jak starší chleba využít. Je až překvapivě chutná a málokdo by hádal, že je připravená jen z chleba. Číst dále...



Babiččina houbová polévka

Babiččina houbová polévka
23. únor 2018 / Rubrika: Polévky

Babiččina houbová polévka je chuťově výborná a rychle připravená. Když bylo hospodářství, na velké vaření nezbývalo příliš času. Jídávali jsme ji k obědu s opečánkami – bramborami pečenými ve slupce v troubě. Byla to dobrota. Dnes zažívá u mě v kuchyni renesanci. Houbová polévka je chutná vzpomínka na dětství. Číst dále...


Polévka z raného hlávkového zelí – nejchutnější polévka co znám

Polévka z raného hlávkového zelí – nejchutnější polévka co znám
23. červen 2017 / Rubrika: Polévky

Do polévky z hlávkového zelí budete potřebovat minimum surovin a její chuť vás doslova uchvátí. Je to úplně jiná polévka než z kysaného zelí. Tváří se, že je v ní smetana, ale smetana tam není. Číst dále...


Gulášová polévka

Gulášová polévka
21. duben 2017 / Rubrika: Polévky

Kdykoli vidím na jídelním lístku gulášovou polévku, nikdy neodolám. Je to silnější než já. Zkuste si se mnou připravit gulášovou polévku z mletého hovězího masa. Je skvělá. S čerstvým křupavým rohlíkem je neodolatelná. Číst dále...


Kapustová polévka s houbami

Kapustová polévka s houbami
2. prosinec 2016 / Rubrika: Polévky

Inspirací na vydatné podzimní polévky není nikdy dost. Polévka z kapusty je výtečná, rychle připravená, finančně dostupná, ale hlavně sytá a chuťově nikoho nezklame. V chladných podzimních dnech vás kapustová polévka zahřeje a s krajícem čerstvého chleba poslouží jako hlavní jídlo. Číst dále...


Polévka cibulačka s houbami, jak ji připravovala moje šumavská babička

Polévka cibulačka s houbami, jak ji připravovala moje šumavská babička
14. říjen 2016 / Rubrika: Polévky

Připravit si polévku cibulačku před osmdesáti roky v šumavských domácnostech nebylo nijak finančně náročné a hub bylo vždycky dost. Když se zabila slepice, připravil se silný vývar a z masa se udělaly nastavované karbanátky, aby se na každého dostalo. Číst dále...



1 2 3 4 » »»
Strana 1 z 4