Polévky

Polévky jsou základním stavebním kamenem mého celoživotního jídelníčku.

Recept na krémovou dýňovo-pórkovou polévku

Recept na krémovou dýňovo-pórkovou polévku
14. srpen 2015 / Rubrika: Polévky

Když si vypěstujete dýni nebo ji od někoho dostanete, většinou si nevíte rady, jak s ní naložit. Využití dýně v kuchyni je ale tak široké. Dnes jsem vařila z dýně například tuto skvělou a hlavně vydatnou polévku. Číst dále...


Polévka z rajských jablíček

Polévka z rajských jablíček
16. červenec 2015 / Rubrika: Polévky

Když jsem poprvé ochutnala tuhle verzi polévky z rajčat v penzionu U Šulků na Kvildě, věděla jsem, že to bude láska na celý život. Chutná sladce jako vyzrálá rajčata a koření zvýrazní její chuť. Číst dále...


Recept na kachní kaldoun – polévku z kachních drobů

Recept na kachní kaldoun – polévku z kachních drobů
17. duben 2015 / Rubrika: Polévky

Kaldoun je hustá zadělávaná polévka z kachních drobů, skeletů, krků a ořezů. Je to taková sváteční polévka. Pohlédneme-li ale na délku lidského života, je vlastně svátkem každý den. Pak si tuto mimořádně chutnající polévku můžeme uvařit kdykoli na ni dostaneme chuť. Číst dále...


Recept na dršťkovou polévku z vepřového žaludku

Recept na dršťkovou polévku z vepřového žaludku
25. březen 2015 / Rubrika: Polévky

Vzpomínám si, že když jsem byla dítě a u nás se uvařila k obědu dršťková polévka, nikdy jsem neobědvala. Naštěstí se chutě časem mění. Dnes, když se zeptám, zda mám uvařit dršťkovou polévku, všichni nadšeně souhlasí.Dršťková polévka patří k mým oblíbeným. Číst dále...


Recept na maminčinu bílou zelňačku

Recept na maminčinu bílou zelňačku
1. březen 2015 / Rubrika: Polévky

Maminka tuhle polévku dovedla až k úplné dokonalosti. Vařila jí vždycky, když měl bratr zkouškové období. Jeho spolužáci ji zbožňovali. Jako příloha stačil jen krajíc chleba a učení šlo samo. Číst dále...


Polévka z kapusty a šumavských lišek, zahuštěná ochucenou chlebovou strouhankou

Polévka z kapusty a šumavských lišek, zahuštěná ochucenou chlebovou strouhankou
8. únor 2015 / Rubrika: Polévky

Tahle polévka je velmi sytá a chutná. Řeknete si, kde seženete teď v zimě lišky? Já jsem si jich přivezla v létě plný koš ze Šumavy a zamrazila, ale lišky klidně nahradíte hlívou ústřičnou. Ta je k dostání v každém supermarketu a ve vývaru má také báječnou chuť. Chlebovou strouhanku si udělejte vždy, když vám chleba doma zbývá. Nechte ji oschnout a pak ji využijte třeba jako já, na zahuštění polévky či na obalení ryby. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 » »»
Strana 3 z 4