Polévky

Polévky jsou základním stavebním kamenem mého celoživotního jídelníčku.

Polévka z kapusty a šumavských lišek, zahuštěná ochucenou chlebovou strouhankou

Polévka z kapusty a šumavských lišek, zahuštěná ochucenou chlebovou strouhankou
8. únor 2015 / Rubrika: Polévky

Tahle polévka je velmi sytá a chutná. Řeknete si, kde seženete teď v zimě lišky? Já jsem si jich přivezla v létě plný koš ze Šumavy a zamrazila, ale lišky klidně nahradíte hlívou ústřičnou. Ta je k dostání v každém supermarketu a ve vývaru má také báječnou chuť. Chlebovou strouhanku si udělejte vždy, když vám chleba doma zbývá. Nechte ji oschnout a pak ji využijte třeba jako já, na zahuštění polévky či na obalení ryby. Číst dále...


Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami
15. leden 2015 / Rubrika: Polévky

Bramborová polévka se za mého dětství vařila často. Když byla sezóna hub, tak i s houbami. Přiznám se, že v této době nepatřila k mým oblíbeným. Zachutnala mně mnohem později a mám ji ráda dodnes. Číst dále...


Čočková polévka s kari a zeleninou

Čočková polévka s kari a zeleninou
3. leden 2015 / Rubrika: Polévky

Čočková polévka sice patří k tradičním pokrmům novoroční tabule, ale já ji vařím po celý rok. Je to takový můj polévkový favorit. Je úžasně chutná a mimořádně sytá. Její příprava i vaření zabere maximálně hodinu. A když k ní upečete třeba rozpeky, máte hotový oběd. Číst dále...


Recept na vánoční rybí polévku ze Žďára podle mojí maminky Ely

Recept na vánoční rybí polévku ze Žďára podle mojí maminky Ely
16. prosinec 2014 / Rubrika: Polévky

Bez rybí polévky by nebyly vánoce vánocemi. Oželela bych bramborový salát, možná i stromeček, ale rybí polévku nikdy. Je to velmi lahodná polévka, kterou vařím jen jednou do roka. Dávám si záležet, aby všem strávníkům chutnala. Je to přece ozdoba vánočního stolu. Číst dále...


Boršč: polévka z masa a červené řepy

Boršč: polévka z masa a červené řepy
29. listopad 2014 / Rubrika: Polévky

Boršč je polévka z masa a červené řepy, která neodmyslitelně patří k ruské, ukrajinské i polské klasické kuchyni a svojí chutí plně uspokojí vaše mlsné jazýčky a barevností i vaše oči. Číst dále...



«« « 1 2 3 4
Strana 4 z 4