Postřehy

Moje postřehy

Nové koření aneb „MÁTE CHUŤ?“

Nové koření aneb „MÁTE CHUŤ?“
6. říjen 2016 / Rubrika: Postřehy

S novým kořením mám spojenu jednu humornou příhodu. Odjakživa jsem si ráda pochutnávala na jídlech pikantních, ostrých a kyselých. Jedinou možností, jak tyto své chutě uspokojit v období socialismu, bylo připravit si je doma. Číst dále...



Spartská černá polévka MELAS ZOMOS

Spartská černá polévka MELAS ZOMOS
26. květen 2016 / Rubrika: Postřehy

MELAS ZOMOS byl pokrm podávaný vojákům ve staré řecké Spartě. Po seznámení se s touto neobvyklou tradicí už vím, proč má fotbalový klub SPARTA takovou barvu svých dresů. Číst dále...


Příběh dvakrát zapomenutého kořene

Příběh dvakrát zapomenutého kořene
11. květen 2016 / Rubrika: Postřehy

Minulý rok v říjnu jsem našla v ledničce kousek zapomenutého kořene. Protože ráda experimentuji, zasadila jsem tento již nepoživatelný kousek kořene do květináče. Číst dále...


Báseň o chebských knedlících z 19. století

Báseň o chebských knedlících z 19. století
30. prosinec 2015 / Rubrika: Postřehy

Není obvyklé, aby se básníci a spisovatelé věnovali ve svojí tvorbě gastronomické oblasti. Určitě všichni rádi jedli. Pokud byli spokojeni, a neobešlo se to bez přejedení, mohl je zkonzumovaný pokrm inspirovat i k literárnímu dílu. Důkazem je báseň „Knedlíky“ od hraběte Clemense Zedtwitze von Liebenstein z Libé u Chebu. Číst dále...


Jak mi koprová omáčka zachránila život

Jak mi koprová omáčka zachránila život
17. listopad 2015 / Rubrika: Postřehy

Když vám ve žlučníku narostou kameny, zcela zásadně vám to změní stravovací návyky. Nastoupí drastická dieta. „Improvizovaná“ koprová omáčka se dát připravit i při dodržení všech dietních postupů. A věřte, že chutná velmi dobře. Číst dále...


Chanovice – 4. 7. 2015 – Den řemesel 2015

Chanovice – 4. 7. 2015 – Den řemesel 2015
4. červenec 2015 / Rubrika: Postřehy

13. ročník přehlídky řemeslných dovedností Plzeňského kraje Číst dále...



1 2 3 » »»
Strana 1 z 3