Přílohy a pečivo

Tipy na přílohy a pečivo, které vám budou chutnat po celý den.

Cuketové špecle

Cuketové špecle
22. srpen 2018 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Cuketové špecle (německy spätzle) jsou fantasticky jednoduché na přípravu a fantasticky chutné. Hodí se jako příloha, jako samostatné jídlo či k zapékání. Špecle jsou ideální přílohou v horkém létě a málokdo by v nich hledal cuketu. Číst dále...



Domácí kynuté slané pečivo – šneci a věnečky

Domácí kynuté slané pečivo – šneci a věnečky
25. květen 2018 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Na přípravu tohoto skvěle chutnajícího pečiva mě přivedl jeden italský recept. Už při čtení surovin a postupu jsem si říkala, že to bude výborné. A měla jsem pravdu. Na poprvé jsem těsto připravila z poloviční dávky a pečivo zmizelo během odpoledne. Překvapte rodinu skvěle chutnajícím slaným domácím pečivem, třeba k snídani nebo odpoledne při grilování. A upečte ho z celé uvedené dávky. Číst dále...


Na sucho pečené vdolky podle mojí babičky zadělávané jogurtem

Na sucho pečené vdolky podle mojí babičky zadělávané jogurtem
16. červen 2017 / Rubrika: Přílohy a pečivo

S vdolky mám spojenou asi tu nejstarší vzpomínku na dětství. Sedíme s babičkou, ona mi krájí vdolky na kostičky. Chutnaly mi k snídani, k obědu i k večeři. Příprava je jednoduchá a rychlá. Na sucho opečená kůrka chutná skvěle i druhý den. Číst dále...


Polentové knedlíky

Polentové knedlíky
5. květen 2017 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Polentové knedlíky v mé kuchyni zdomácněly hned po prvním vyzkoušení. Přítelkyně Anna na ně pěla chválu. Jsou jemné, lahodné a tak jednoduché na přípravu. S koprovkou nebo omáčkou z králíka na sušených švestkách je to úplný sen. Číst dále...


Pikantní špekové knedlíky vařené v páře

Pikantní špekové knedlíky vařené v páře
5. srpen 2016 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Říkáte, že špekové knedlíky nejsou nic pro vás. Že jejich příprava je zdlouhavá, že jsou velmi kalorické. To je ale jeden velký mýtus. Zkuste vyzkoušet moje pikantní špekové knedlíky a budete překvapeni, jak výborně chutnají. Číst dále...


Zelné bagety s pečeným kachním masem

Zelné bagety s pečeným kachním masem
30. červen 2016 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Když si doma upečete kachnu se zelím a zjistíte, že vám po obědě v pekáčku zbylo trochu zelí a na kachním skeletu sem tam trochu masa, mám pro vás tip. Upečte si zelné bagety. Jsou neskutečně dobré. Než se otočíte, budou pryč. Nejlepší jsou ještě vlažné. Číst dále...



1 2 3 » »»
Strana 1 z 3