Přílohy a pečivo

Tipy na přílohy a pečivo, které vám budou chutnat po celý den.

Recept na šumavské knedlíky ze syrových brambor – chlupaté knedlíky nebo také klouzáky

Recept na šumavské knedlíky ze syrových brambor – chlupaté knedlíky nebo také klouzáky
25. červen 2015 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Šumavské knedlíky ze syrových brambor měl rád tatínek, protože je často vařila moje šumavská babička. Maminka měla zase radši knedlíky z vařených brambor. Byl to takový střet regionálních kuchyní. Přiznám se, že mně chutnají oboje. No posuďte sami. Číst dále...


Recept na ricottové knedlíčky – Ndunderi

Recept na ricottové knedlíčky – Ndunderi
5. červen 2015 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Tyhle báječně chutnající knedlíčky, nebo také noky, jsem poprvé ochutnala v Itálii. Natolik mě zachutnaly, že jsem si říkala, že musím získat recept. Recept jsem sehnala a ráda se s vámi o něj podělím. Číst dále...


Recept na špekové knedlíky

Recept na špekové knedlíky
22. duben 2015 / Rubrika: Přílohy a pečivo

V české kuchyni je mnoho variant knedlíků. Špekové knedlíky mezi nimi nesmějí chybět. Jsou báječný partner kysaného zelí, špenátu, pečených mas, gulášů. Někde je tradice dát jeden špekový knedlík do polévky. Špekové knedlíky s vajíčky jsou pochoutka. Špekové knedlíky budou v tomto receptu hrát hlavní roli. Číst dále...


Recept na kynuté knedlíky

Recept na kynuté knedlíky
16. březen 2015 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Uchovávám recept starý možná 100 let. Nejsou to knedlíky, které položíte na talíř, a oni okamžitě nasají omáčku ve svém okolí, vytvoří se z nich houba, a začnou se rozpouštět (brrrr….). Tyhle knedlíky jsou lahodné a se všemi omáčkami tvoří chuťově harmonický pár. Hlávkové či kedlubnové zelí je s nimi nepřekonatelné. Číst dále...


Sametové bramborové knedlíky maminky Eleonory

Sametové bramborové knedlíky maminky Eleonory
10. únor 2015 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Maminčiny bramborové knedlíky zbožňovala celá rodina. Chutnaly sametově hebce, vůbec se na řezu nelepily. Jsou tak lehounké a dobře stravitelné, že váš žaludek naprosto nezatíží. Číst dále...


Domažlický bacán – přílohová bramborová placka

Domažlický bacán – přílohová bramborová placka
17. leden 2015 / Rubrika: Přílohy a pečivo

K vytvoření tohoto receptu mě inspirovala poznámka u hesla Bacán v etnologickém časopisu Český lid z roku 1904 „Těsto stejné jako na lívance s přidáním nastrouhaných syrových brambor“. Bacán jsem upekla a bylo to velké dobrodružství. Prosím, čtěte dál…. Číst dále...



«« « 1 2 3
Strana 3 z 3