Ryby

"Daruješ-li člověku rybu, nakrmíš ho na den, ...."

staré čínské přísloví.

Pečená pražma se zeleninou a bramborami

Pečená pražma se zeleninou a bramborami
16. červen 2018 / Rubrika: Ryby

Máte-li rádi klasické středomořské jídlo, pak neodcházejte a čtěte dál. Protože pečená pražma se zeleninou a bramborami voní mořem, dovolenou, sluncem i vzpomínkami. Číst dále...



Pečená treska na víně s mandlovými lupínky

Pečená treska na víně s mandlovými lupínky
21. prosinec 2017 / Rubrika: Ryby

Kdo o vánocích vytahuje obočí nad českou klasikou – kaprem v trojobalu, může zkusit můj recept na pečenou tresku na víně s mandlovými lupínky. Příprava je rychlá, jednoduchá a chuťový efekt fantastický. Číst dále...


Paštika (pâté) z uzeného pstruha

Paštika (pâté) z uzeného pstruha
10. srpen 2017 / Rubrika: Ryby

Doma vyuzený pstruh je delikatesa. Paštika, pâté, či pomazánka z obraného masa z uzeného pstruha je delikatesa na druhou. S kostičkami kyselého jablka a lístky kopru vytvoří na vašem jazyku chuťový ráj. Číst dále...


Recept na uzené ryby (pstruhy, makrely, pražmy, mořské okouny ….)

Recept na uzené ryby (pstruhy, makrely, pražmy, mořské okouny ….)
7. červenec 2017 / Rubrika: Ryby

Kdo nikdy neochutnal čerstvě vyuzenou rybu, o hodně přichází. Už samotná příprava je malé dobrodružství. Výsledek ale stojí za to. Zkuste někdy místo grilování ryb, ryby vyudit a můžete si ještě připravit svůj unikátní uzený sýr. Číst dále...


Grilovaný mořský vlk s grilovanou zeleninou

Grilovaný mořský vlk s grilovanou zeleninou
24. září 2016 / Rubrika: Ryby

Maso pečeného mořského vlka má výtečnou chuť, jemné aroma. Bílé maso se skvěle odlupuje od kostí. Ostatně, a to je dobrá zpráva, mořský vlk mnoho drobných kostí nemá. Když ke grilovanému vlkovi přidáte sezonní zeleninu a čerstvě natrhané bylinky, vykouzlíte mimořádně chutné jídlo. Číst dále...


Recept na tempuru z kapra

Recept na tempuru z kapra
3. březen 2016 / Rubrika: Ryby

Tempura patří k tradičním japonským jídlům. Nejen v Japonsku, ale i u mě doma v kuchyni zdomácněla. Ochutnejte i vy křupavé kousky osmažené ryby s rýží, se zeleninou nebo s kuskusem. Je to lahůdka. Číst dále...



1 2 » »»
Strana 1 z 2