Sladké pečení

Sladkého není nikdy dost. Pečte se mnou koláče, vánoční cukroví, zákusky, lívance ........

Boží milosti – tradiční masopustní pečivo

Boží milosti – tradiční masopustní pečivo
2. únor 2017 / Rubrika: Sladké pečení

Talíř plný usmažených božích milostí provoní celý byt. Jsou sladké, křupavé a tradiční. V době masopustu nesměly chybět na žádném stole. Číst dále...


Ovocný koláč z piškotového těsta s vinným želé

Ovocný koláč z piškotového těsta s vinným želé
6. leden 2017 / Rubrika: Sladké pečení

Hledáte-li jednoduchý recept na chutný ovocný koláč, vyzkoušejte ten můj. I když se dá v zimě sehnat spoustu čerstvého ovoce, já jsem pro tentokrát sáhla po svých domácích zamražených ostružinách a rybízu. Číst dále...


Kynutý švestkový koláč, připravený podle mojí maminky

Kynutý švestkový koláč, připravený podle mojí maminky
16. září 2016 / Rubrika: Sladké pečení

Ze všech koláčů na světě mám nejraději ten švestkový, s krásně křupavou drobenkou podle receptu mojí maminky. Každý rok netrpělivě vyhlížím, kdy už budu moci utrhnout první švestky, abych si upekla zázrak, zvaný švestkový koláč. Číst dále...


Máslové dortíky královny Viktorie

Máslové dortíky královny Viktorie
24. červen 2016 / Rubrika: Sladké pečení

Máslové dortíky podávala královna Viktorie k odpolednímu čaji. V zemích Commonwealthu se jim proto říká „Victoria cake“. Až je ochutnáte, zjistíte, že chutnají skutečně královsky. Číst dále...


Recept na rebarborový koláč „lehce opilý“ vaječným koňakem

Recept na rebarborový koláč „lehce opilý“ vaječným koňakem
26. duben 2016 / Rubrika: Sladké pečení

Rebarborové stonky sklízíme od dubna do svátku sv. Jana 24. června, kdy jsou pro konzumaci nejkvalitnější. Nejznámějším rebarborovým pokrmem je jarní osvěžující koláč z křehkého nebo kynutého těsta. Připravme si společně svěží jarní ovocný koláč. Číst dále...


Velikonoční cop s mandlemi a marcipánem

Velikonoční cop s mandlemi a marcipánem
16. únor 2016 / Rubrika: Sladké pečení

V císařské Vídni patřil mandlový cop k tradičním velikonočním moučníkům. Zkuste ho upéct o letošních velikonocích místo bochánku. Nebudete litovat. Voní marcipánem, mandlemi, skořicí a chutná opravdu božsky. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 » »»
Strana 3 z 5