Slané pečení

Tipy na chuťovky k pivu i vínu, grilování nebo jen tak, pro chuť.

Piadina – italské chlebové placky

Piadina – italské chlebové placky
8. listopad 2019 / Rubrika: Slané pečení

Ten, kdo navštívil kraj Emilia Romagna, určitě ví, jak neodolatelně voní pouliční stánky „Piadinerie“, kde chlebové placky pečou a prodávají. Ještě horké, se šunkou a sýrem chutnají přímo božsky. Připravme si piadinu společně a pozvěme si kousek Itálie domů. Číst dále...



Křupavé tyčinky s olivami, rozmarýnem a tymiánem

Křupavé tyčinky s olivami, rozmarýnem a tymiánem
16. srpen 2019 / Rubrika: Slané pečení

Už jako menší děti jsme chodily každou neděli do kina. I na filmy s titulky. Ke kinu patřila limonáda a hlavně mimořádně dobré křupavé tyčinky. Často na tu dobu vzpomínám. Moje křupavé tyčinky s olivami, rozmarýnem a tymiánem se jim hodně podobají a řekla bych, že jsou ještě o stupínek lepší, protože jsou v nich bylinky a olivy. Číst dále...


Cuketový věnec

Cuketový věnec
5. červenec 2019 / Rubrika: Slané pečení

Miluji léto, když svítí sluníčko, je teplo a na zahradě mi rostou cukety. Z nudné zeleniny se postupem času stala moje oblíbená zelenina. Tolik dobrot se z ní dá připravit. Cuketový věnec je jednou z nich. Je to výborná večeře i svačina a dá se jíst i druhý den. Je tak chutný, že málokdo odolá. Číst dále...


Zeleninovo-masový koláč z plechu

Zeleninovo-masový koláč z plechu
21. únor 2019 / Rubrika: Slané pečení

Upečte si můj zeleninovo-masový koláč a potěšíte tak svoje oči i svůj žaludek. Připravte si ho třeba k večeři a zbytek si vezměte s sebou druhý den do práce k svačině. Číst dále...


Máslové vdolky se slaninou nebo máslové vdolky s povidly a tvarohem

Máslové vdolky se slaninou nebo máslové vdolky s povidly a tvarohem
30. červen 2018 / Rubrika: Slané pečení

Je libo máslové vdolky naslano nebo máslové vdolky na sladko? Obě varianty jsou velmi chutné. Ať zvolíte slanou nebo sladkou, vždy vás uchvátí svojí jemnou chutí. Číst dále...


Kapustové lívance se slaninou a sýrem

Kapustové lívance se slaninou a sýrem
9. březen 2018 / Rubrika: Slané pečení

Kapustové lívance se slaninou a sýrem krásné voní a ještě lépe chutnají. Mohou se jíst samostatně i jako příloha k masu, třeba uzenému. Pro mne to má ještě jednu velkou výhodu, lívance nejsou nasáklé tukem, protože na usmažení celé dávky spotřebujete jen jednu lžíci oleje. Číst dále...



1 2 3 4 5 » »»
Strana 1 z 5