Slané pečení

Tipy na chuťovky k pivu i vínu, grilování nebo jen tak, pro chuť.

Koláč s balkánským sýrem – burek - pita savijača nebo vlasatice, jak říkám já

Koláč s balkánským sýrem – burek - pita savijača nebo vlasatice, jak říkám já
24. únor 2017 / Rubrika: Slané pečení

Když upečete koláč s balkánským sýrem, první porci sníte hned u kuchyňské linky. Je křehký, voňavý, jednoduchý a velmi chutný. Dá se jíst teplý i studený. Klidně i další den. Pokud soudím podle sebe, do druhého dne vám ale nic nezbude. Číst dále...


Slané plněné rohlíčky

Slané plněné rohlíčky
20. leden 2017 / Rubrika: Slané pečení

Slané plněné rohlíčky jsou výborné, chuťově výrazné a neodolatelné. Když ochutnáte jeden, budete sahat pro další a další. Číst dále...


Slaný koláč plněný mangoldem

Slaný koláč plněný mangoldem
8. říjen 2016 / Rubrika: Slané pečení

Příprava slaného koláče plněného mangoldem je poměrně jednoduchá. Kdo mangold nerad, může ho nahradit třeba smaženými houbami. Přimlouvám se, vyzkoušejte koláč s mangoldem, je vynikající. Číst dále...


Slaný koláč z listového těsta (quiche), plněný osmaženou jarní cibulkou, paprikou a klobáskami

Slaný koláč z listového těsta (quiche), plněný osmaženou jarní cibulkou, paprikou a klobáskami
9. červenec 2016 / Rubrika: Slané pečení

Slaný koláč, francouzsky „quiche“, vám nabízí tolik chutí a tolik možností. Stačí pohled a už máte plnou pusu slin a jen čekáte, kdy konečně vychladne a vy se budete moci do něj zakousnout. Na náplň můžete dát průchod svým chutím a fantazii. Číst dále...


Slané kremrole – Norimberské klobásy v listovém těstě

Slané kremrole – Norimberské klobásy v listovém těstě
14. červen 2016 / Rubrika: Slané pečení

Pikantní klobásky obalené křupavým listovým těstem, bohatě posypané slaným sýrem pecorino je chuťová rajská zahrada. Je to naprosto dokonalé občerstvení na setkání s přáteli nebo rodinou. Číst dále...


Svítek s jarními bylinkami, jak ho připravovala moje babička

Svítek s jarními bylinkami, jak ho připravovala moje babička
9. květen 2016 / Rubrika: Slané pečení

Když se po jaru na záhonku objevily první listy hlávkového salátu, babička upekla svítek s kopřivami na tom největším plechu. Byla to náramná dobrota. Léta jsem ho nepekla, až letos jsem si na něj vzpomněla. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 » »»
Strana 3 z 5