Slané pečení

Tipy na chuťovky k pivu i vínu, grilování nebo jen tak, pro chuť.

Zelníky nebo také zelníková buchta připravená podle mojí babičky

Zelníky nebo také zelníková buchta připravená podle mojí babičky
7. duben 2017 / Rubrika: Slané pečení

Když byla sezona kysaného zelí, pekly se u nás zelníky. Babička jich upekla vždy dva plechy. Přikusovali jsme je k husté zeleninové nebo bramborové polévce. Zelníky jsou velmi chutné a snadné na přípravu. Číst dále...


Košíčky s cuketou a kostičkami sýra

Košíčky s cuketou a kostičkami sýra
13. březen 2017 / Rubrika: Slané pečení

Košíčky s cuketou a sýrem jsou jednoduché, překvapivě rychlé na přípravu, finančně dostupné a chuťově neodolatelné. Číst dále...


Koláč s balkánským sýrem – burek - pita savijača nebo vlasatice, jak říkám já

Koláč s balkánským sýrem – burek - pita savijača nebo vlasatice, jak říkám já
24. únor 2017 / Rubrika: Slané pečení

Když upečete koláč s balkánským sýrem, první porci sníte hned u kuchyňské linky. Je křehký, voňavý, jednoduchý a velmi chutný. Dá se jíst teplý i studený. Klidně i další den. Pokud soudím podle sebe, do druhého dne vám ale nic nezbude. Číst dále...


Slané plněné rohlíčky

Slané plněné rohlíčky
20. leden 2017 / Rubrika: Slané pečení

Slané plněné rohlíčky jsou výborné, chuťově výrazné a neodolatelné. Když ochutnáte jeden, budete sahat pro další a další. Číst dále...


Slaný koláč plněný mangoldem

Slaný koláč plněný mangoldem
8. říjen 2016 / Rubrika: Slané pečení

Příprava slaného koláče plněného mangoldem je poměrně jednoduchá. Kdo mangold nerad, může ho nahradit třeba smaženými houbami. Přimlouvám se, vyzkoušejte koláč s mangoldem, je vynikající. Číst dále...


Slaný koláč z listového těsta (quiche), plněný osmaženou jarní cibulkou, paprikou a klobáskami

Slaný koláč z listového těsta (quiche), plněný osmaženou jarní cibulkou, paprikou a klobáskami
9. červenec 2016 / Rubrika: Slané pečení

Slaný koláč, francouzsky „quiche“, vám nabízí tolik chutí a tolik možností. Stačí pohled a už máte plnou pusu slin a jen čekáte, kdy konečně vychladne a vy se budete moci do něj zakousnout. Na náplň můžete dát průchod svým chutím a fantazii. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 » »»
Strana 3 z 5