Slané pečení

Tipy na chuťovky k pivu i vínu, grilování nebo jen tak, pro chuť.

Slané kremrole – Norimberské klobásy v listovém těstě

Slané kremrole – Norimberské klobásy v listovém těstě
14. červen 2016 / Rubrika: Slané pečení

Pikantní klobásky obalené křupavým listovým těstem, bohatě posypané slaným sýrem pecorino je chuťová rajská zahrada. Je to naprosto dokonalé občerstvení na setkání s přáteli nebo rodinou. Číst dále...


Svítek s jarními bylinkami, jak ho připravovala moje babička

Svítek s jarními bylinkami, jak ho připravovala moje babička
9. květen 2016 / Rubrika: Slané pečení

Když se po jaru na záhonku objevily první listy hlávkového salátu, babička upekla svítek s kopřivami na tom největším plechu. Byla to náramná dobrota. Léta jsem ho nepekla, až letos jsem si na něj vzpomněla. Číst dále...


Sváteční věnec z kynutého těsta, plněný sýrem, škvarky, salámem a vajíčky (CIAMBELLA)

Sváteční věnec z kynutého těsta, plněný sýrem, škvarky, salámem a vajíčky (CIAMBELLA)
18. duben 2016 / Rubrika: Slané pečení

Ciambella (čambéla) patří v Itálii k tradičním svátečním pokrmům, zejména o velikonocích. Mě upoutala na první pohled v časopisu La Cucina Italiana a následně na první ochutnání, když jsem si ji sama upekla. Věřte, chuťově uspokojí celou rodinu i vaše hosty. Číst dále...


Recept na chlebové tyčinky s kmínem

Recept na chlebové tyčinky s kmínem
2. leden 2016 / Rubrika: Slané pečení

Příprava chlebových tyčinek je rychlá a jednoduchá. Chlebové tyčinky vhodně doplňují pomazánky, sýry i jogurty. Čerstvě upečené voní chlebem, kmínem i cibulkou, a vytvářejí tu správnou rodinnou atmosféru. Číst dále...


Bramborové čtverečky sypané parmazánem podle paní Drahomily

Bramborové čtverečky sypané parmazánem podle paní Drahomily
3. listopad 2015 / Rubrika: Slané pečení

Také vždy řešíte, jaké pohoštění připravíte pro návštěvu? Mám pro vás TIP. Upečte bramborové čtverečky s parmazánem. Uchvátí vás svojí chutí, stejně jako mě. Číst dále...


Babiččiny (ne)obyčejné vdolky

Babiččiny (ne)obyčejné vdolky
5. září 2015 / Rubrika: Slané pečení

Kromě rozpeků pekla s oblibou naše babička také vdolky. Pekla je na litinovém tálu na plotně. Bratr je měl rád k rozmačkaným jahodám. Vdolek nařízl a vzniklou kapsu plnil jahodami. Rozkrojené vdolky, namazané máslem, chutnaly stejně božsky. Zkuste třeba k opečeným vdolkům přidat osmaženou slaninu, vajíčko naměkko nebo ztracené vejce. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 » »»
Strana 4 z 5