Lahůdková dršťková polévka z kotrče kadeřavého

Lahůdková dršťková polévka z kotrče kadeřavého
1. říjen 2018 / Rubrika: Polévky

Když jsem před mnoha roky vařila poprvé dršťkovou polévku z kotrče, tatínek nepoznal, že místo kousků hovězího žaludku jsou v polévce houby. Lahůdková dršťková polévka z kotrče kadeřavého vypadá, voní i chutná naprosto stejně jako klasika z hovězích žaludků. Možná i o něco lépe. Číst dále...


Hovězí krk pečený na červeném víně

Hovězí krk pečený na červeném víně
21. září 2018 / Rubrika: Hovězí maso

Hovězí krk na červeném víně je skvělé jídlo a plně uspokojí vaše chutě, když se vrátíte z dovolené, kde jste převážně jedli jen zeleninu, ovoce, pizzu a ryby. Miluju hovězí maso a koncem každé dovolené mám na hovězí maso přímo fyzickou chuť. Číst dále...


Třešňový dortík s ořechy

Třešňový dortík s ořechy
18. září 2018 / Rubrika: Sladké pečení

Léto budiž pochváleno. Čerstvě natrhané třešně jsme milovaly už jako děti. Třešňový kompot mám nejraději ze všech a třešňový dortík s ořechy je jedna z mála sladkostí, kterou mám velmi ráda. Třešně jsou pro mne fenomén léta. Číst dále...


Okurky naložené v rajčatovém pyré „po italsku“

Okurky naložené v rajčatovém pyré „po italsku“

Okurky naložené v rajčatovém pyré „po italsku“ chutnají výtečně, jsou pikantní, vypadají krásně barevně, jsou bez konzervantů a jako bonus si schováte kousek léta na zimu. A proč po italsku, no proto, že ve skleničkách je ukrytá dobrota v italských národních barvách – červená, zelená a bílá. Číst dále...


Cuketové špecle

Cuketové špecle
22. srpen 2018 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Cuketové špecle (německy spätzle) jsou fantasticky jednoduché na přípravu a fantasticky chutné. Hodí se jako příloha, jako samostatné jídlo či k zapékání. Špecle jsou ideální přílohou v horkém létě a málokdo by v nich hledal cuketu. Číst dále...


Recept na cuketové lečo

Recept na cuketové lečo
16. srpen 2018 / Rubrika: Zeleninová jídla

Klasicky připravené lečo je báječně chutnající prázdninový pokrm. Ale co když ze dne na den zjistíte, že papriky jsou pro vás tabu. Budou jen předmět, který můžete vzít do ruky, přivonět, dát ho kastrolu a dost. Cena za spolknutí několika lžic by byla příliš vysoká. Zkusila jsem cuketu jako náhradu paprik. Výsledek byl nad očekávání chuťově výborný. Dokud je sezona cukety, připravuji cuketové lečo. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 » »»
Strana 2 z 44

[Nahoru ↑]