Masové koule s bylinkovými bramborami, zapečené v jednom pekáči

Masové koule s bylinkovými bramborami, zapečené v jednom pekáči
11. leden 2020 / Rubrika: Jehněčí a skopové maso

Příprava masových koulí s bylinkovými bramborami patří k mým oblíbeným jídlům. Chuť pečených brambor ve mně evokuje vzpomínku na dětství, kdy jsme pekli brambory v troubě a jedli je k večeři. Všichni jsme seděli u jednoho stolu a povídali si, co se během dne stalo. Pojďme si připravit masové koule s bramborami a u společného stolu si při večeři povídat a naslouchat druhým. Číst dále...


Pagáče se škvarky, brynzou a medvědím česnekem

Pagáče se škvarky, brynzou a medvědím česnekem
28. prosinec 2019 / Rubrika: Slané pečení

Čerstvě upečené pagáče se škvarky, brynzou a medvědím česnekem jsou křupavé, lahodné, voňavé a nejde jim odolat. Slunečné odpoledne na zahradě ve společnosti škvarkových pagáčů, sklenky červeného vína a dobrých přátel, nemá chybu. Číst dále...


Těstoviny s čočkou

Těstoviny s čočkou
7. prosinec 2019 / Rubrika: Luštěniny

Těstoviny s čočkou chutnají božsky. Když je jednou ochutnáte, zařadíte si je mezi stálici domácích jídel. Je to typicky podzimní a zimní jídlo. Je syté, zahřeje a dodá strávníkům hodně energie. A ještě jedna důležitá informace, je to jídlo z jednoho hrnce a připravené za půl hodiny. Číst dále...


Dušené hovězí kostky na pivě a chlebu s hořčicí

Dušené hovězí kostky na pivě a chlebu s hořčicí
30. listopad 2019 / Rubrika: Hovězí maso

Miluju chuť hovězího masa připraveného na všechny možné způsoby. Příprava je sice většinou zdlouhavá, pokud si ovšem nepřipravujete tatarák či některou z minutek, ale výsledek vždy stojí za to. Dušené hovězí kostky na pivě jsou dalším receptem, u kterého si přípravu lze rozložit do dvou dnů. Číst dále...


Vepřová kýta se zeleninou, která splňuje přísné parametry diety č. 4

Vepřová kýta se zeleninou, která splňuje přísné parametry diety č. 4
22. listopad 2019 / Rubrika: Dieta č. 4

Když se stane, že se budete muset podřídit dietnímu režimu diety č. 4, připravte se na to, že vás nečekají lukulské hody. Ale z vlastní zkušenosti vím, že se to dá přežít. Číst dále...


Kulajda mojí maminky

Kulajda mojí maminky
19. listopad 2019 / Rubrika: Polévky

Kulajda mojí maminky je další z mnoha vzpomínek na dětství. Většinou ji připravovala ze sušených hub. Jenom tehdy mi v ní dost vadil kopr. Dnes mám ale kopr velmi ráda pro jeho nádhernou vůni a kulajdu připravuji tak, jak se patří s koprem i se ztraceným vejcem. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 » »»
Strana 2 z 52

[Nahoru ↑]