Neodolatelné těstoviny s chřestem a ricottou

Neodolatelné těstoviny s chřestem a ricottou
25. duben 2020 / Rubrika: Těstoviny

Těstoviny jsem měla vždy ráda, ale raději jsem si je v restauraci neobjednávala, protože ať jsem dělala, co jsem dělala, vždy jsem si pokecala blůzičku. Italové by se museli křižovat, kdyby dostali na talíři to, co já v jedné nejmenované restauraci. Hlavním předpokladem u dobře připravené „pasty“, je skvěle nabalená omáčka na těstovinách. U mých neodolatelných těstovin s chřestem a ricottou žádné pokecání a pocákání omáčkou nehrozí. Číst dále...


Jemná polévka z králičích žeber, ořezů a drobů

Jemná polévka z králičích žeber, ořezů a drobů
14. duben 2020 / Rubrika: Polévky

Za mého dětství se v našem jídelníčku králík objevoval často a musím říci, že nikdo neprotestoval. Z uvařeného masa z králičích žeber většinou maminka připravovala knedlíčky do polévky nebo jemnou polévku se smetanou. Obojí mně moc chutnalo. Číst dále...


Karlovarské lázeňské knedlíky

Karlovarské lázeňské knedlíky
3. duben 2020 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Karlovarské knedlíky svým složením patří mezi houskové knedlíky. Jejich příprava je poměrně snadná. Pokud se chcete dozvědět, proč se jim říká „Karlovarské“, měli byste číst dále! Číst dále...


Kuřecí závitky s houbovou omáčkou

Kuřecí závitky s houbovou omáčkou
21. březen 2020 / Rubrika: Drůbeží maso

Když naplníte fádně chutnající kuřecí maso šunkou a chorisem a ještě jako bonus přidáte houbovou omáčku, tak vám zaručuji, že si velmi pochutnáte. Příprava není vůbec složitá a jídlo je do hodiny na stole (i s přípravou). Kuřecí závitky s houbovou omáčkou si oblíbí i vaše děti. Číst dále...


Jarní omeleta

Jarní omeleta
7. březen 2020 / Rubrika: Slané pečení

Jarní omeleta je velmi chutná, rychle připravená, z dostupných surovin a svojí barevností je doslova pastvou pro oči. Jarní omeletu můžeme připravit jako občerstvení pro nečekanou návštěvu, setkání vašich dětí s kamarády i jako chutnou rodinnou večeři. Číst dále...


Kološvárské zapékané zelí (Kolozsvári rakott káposzta)

Kološvárské zapékané zelí (Kolozsvári rakott káposzta)

Že vám název pokrmu zní tak trochu maďarsky? Nebudete daleko od pravdy. Kořeny pokrmu bychom našli v Sedmihradsku. Kološvárské zapékané zelí vyniká mnoha chutěmi, je syté a typicky zimní. Přípravu si lze rozdělit i do dvou dnů. Než se pustíme do vaření, napíšu vám malinko informací, které jsem, při seznamování se s receptem, zjistila. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 » »»
Strana 2 z 54

[Nahoru ↑]