Dietní (dieta č. 4) šunková pomazánka s čerstvým sýrem Cottage light

Dietní (dieta č. 4) šunková pomazánka s čerstvým sýrem Cottage light
25. leden 2020 / Rubrika: Dieta č. 4

Šunková pomazánka v dietní variantě splňuje přísné parametry diety č. 4 s omezením tuku. A tak v době, kdy nesmíte jíst žádné tuky ani koření, jsem si šunkovou pomazánku připravovala docela často. Dietní šunková pomazánka je v době přísné diety výborná. K snídani i k večeři. Číst dále...


Budapešťská pomazánka bez másla

Budapešťská pomazánka bez másla
24. leden 2020 / Rubrika: Pomazánky

Budapešťskou pomazánku jsem léta nejedla. Až po loňských Vánocích jsem na ni dostala neuvěřitelnou chuť. Představa skvěle chutnající bíločervené pomazánky s krajícem čerstvého chleba mě tak nadchla, že jsem si ji musela připravit. Jen máslo jsem vynechala, bylo přece po Vánocích. Číst dále...


Drožďová polévka mojí babičky, s drožďovými knedlíčky

Drožďová polévka mojí babičky, s drožďovými knedlíčky
18. leden 2020 / Rubrika: Polévky

Tuhle skvěle chutnající polévku připravovala moje babička. Maminka ji nevařila, a na můj dotaz proč, měla univerzální odpověď: „táta to nemá rád“. Recept se bohužel nedochoval, zbyly jen vzpomínky na polévku, která mi velmi chutnala. Učinila jsem několik pokusů a tady je recept, který se babiččině receptu chutí podobá jako vejce vejci. Číst dále...


Masové koule s bylinkovými bramborami, zapečené v jednom pekáči

Masové koule s bylinkovými bramborami, zapečené v jednom pekáči
11. leden 2020 / Rubrika: Jehněčí a skopové maso

Příprava masových koulí s bylinkovými bramborami patří k mým oblíbeným jídlům. Chuť pečených brambor ve mně evokuje vzpomínku na dětství, kdy jsme pekli brambory v troubě a jedli je k večeři. Všichni jsme seděli u jednoho stolu a povídali si, co se během dne stalo. Pojďme si připravit masové koule s bramborami a u společného stolu si při večeři povídat a naslouchat druhým. Číst dále...


Pagáče se škvarky, brynzou a medvědím česnekem

Pagáče se škvarky, brynzou a medvědím česnekem
28. prosinec 2019 / Rubrika: Slané pečení

Čerstvě upečené pagáče se škvarky, brynzou a medvědím česnekem jsou křupavé, lahodné, voňavé a nejde jim odolat. Slunečné odpoledne na zahradě ve společnosti škvarkových pagáčů, sklenky červeného vína a dobrých přátel, nemá chybu. Číst dále...


Těstoviny s čočkou

Těstoviny s čočkou
7. prosinec 2019 / Rubrika: Luštěniny

Těstoviny s čočkou chutnají božsky. Když je jednou ochutnáte, zařadíte si je mezi stálici domácích jídel. Je to typicky podzimní a zimní jídlo. Je syté, zahřeje a dodá strávníkům hodně energie. A ještě jedna důležitá informace, je to jídlo z jednoho hrnce a připravené za půl hodiny. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 » »»
Strana 3 z 53

[Nahoru ↑]