Kuřecí závitky s houbovou omáčkou

Kuřecí závitky s houbovou omáčkou
21. březen 2020 / Rubrika: Drůbeží maso

Když naplníte fádně chutnající kuřecí maso šunkou a chorisem a ještě jako bonus přidáte houbovou omáčku, tak vám zaručuji, že si velmi pochutnáte. Příprava není vůbec složitá a jídlo je do hodiny na stole (i s přípravou). Kuřecí závitky s houbovou omáčkou si oblíbí i vaše děti. Číst dále...


Jarní omeleta

Jarní omeleta
7. březen 2020 / Rubrika: Slané pečení

Jarní omeleta je velmi chutná, rychle připravená, z dostupných surovin a svojí barevností je doslova pastvou pro oči. Jarní omeletu můžeme připravit jako občerstvení pro nečekanou návštěvu, setkání vašich dětí s kamarády i jako chutnou rodinnou večeři. Číst dále...


Kološvárské zapékané zelí (Kolozsvári rakott káposzta)

Kološvárské zapékané zelí (Kolozsvári rakott káposzta)

Že vám název pokrmu zní tak trochu maďarsky? Nebudete daleko od pravdy. Kořeny pokrmu bychom našli v Sedmihradsku. Kološvárské zapékané zelí vyniká mnoha chutěmi, je syté a typicky zimní. Přípravu si lze rozdělit i do dvou dnů. Než se pustíme do vaření, napíšu vám malinko informací, které jsem, při seznamování se s receptem, zjistila. Číst dále...


Gratinovaná treska

Gratinovaná treska
19. únor 2020 / Rubrika: Ryby

Pokud máte rádi ryby, připravte si moji gratinovanou tresku, nebo jinou bělomasou rybu. S každým soustem vás čeká křupavý a voňavý gurmánský zážitek, který můžete doprovodit třeba přidáním holandské omáčky. Číst dále...


Recept na těstoviny linguine s krevetami

Recept na těstoviny linguine s krevetami
15. únor 2020 / Rubrika: Těstoviny

Má vášeň pro těstoviny s pikantní omáčkou ve všech možných podobách se dostavila poměrně pozdě. Bylo to proto, že jsem dlouho nedokázala vychytat jejich přípravu tak, aby mne jejich chuť dostala. A přitom je to tak jednoduché, rychlé a nesmírně výborné. Recept na těstoviny linguine s krevetami je toho důkazem. Číst dále...


Koblihy a koblížky

Koblihy a koblížky
4. únor 2020 / Rubrika: Sladké pečení

Čerstvě usmažené koblihy i koblížky jsou nadýchané, sladké a neodolatelné. Nemusíme si je ale připravovat jen v období masopustu. Maminka i babička je pekly v průběhu celého roku. Koblihy byly bez sladké náplně, jen do nich přidávaly rozinky namočené do rumu. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 » »»
Strana 3 z 54

[Nahoru ↑]