Krupicové knedlíčky do polévky z odpalovaného těsta, s masem a šalvějí

Krupicové knedlíčky do polévky z odpalovaného těsta, s masem a šalvějí
23. březen 2018 / Rubrika: Zavářky do polévky

Každou polévku, kde jsou knedlíčky, s velkou chutí sním. Moje krupicové knedlíčky jsou připravené z odpalovaného těsta. Jsou navoněné šalvějí a muškátovým oříškem a pro zvýraznění chuti přidávám hovězí maso. Ale můžete ho nahradit i kvalitní šunkou. Číst dále...


Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem
15. březen 2018 / Rubrika: Bramborové pokrmy

Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu bramborového salátu potřebujete opravdu pár surovin, je rychle připravený a fantasticky chutná. Mé chuťové pohárky uchvátil hned na první ochutnání. Číst dále...


Kapustové lívance se slaninou a sýrem

Kapustové lívance se slaninou a sýrem
9. březen 2018 / Rubrika: Slané pečení

Kapustové lívance se slaninou a sýrem krásné voní a ještě lépe chutnají. Mohou se jíst samostatně i jako příloha k masu, třeba uzenému. Pro mne to má ještě jednu velkou výhodu, lívance nejsou nasáklé tukem, protože na usmažení celé dávky spotřebujete jen jednu lžíci oleje. Číst dále...


Polenta pečená s kuřecím masem, cibulkou a olivami

Polenta pečená s kuřecím masem, cibulkou a olivami
2. březen 2018 / Rubrika: Ostatní

Pečená polenta je jednoduchá na přípravu, a bude chutnat tím, co do ní přidáte. Výborné je vařené či pečené maso, zelenina, houby, bylinky i ovoce. Upečená a osmažená polenta je skvělá příloha. Z polenty můžete vykouzlit knedlík, opečenou přidat do polévky nebo z ní připravit hlavní jídlo jako já. Pečená polenta bude chutnat celé rodině. Číst dále...


Babiččina houbová polévka

Babiččina houbová polévka
23. únor 2018 / Rubrika: Polévky

Babiččina houbová polévka je chuťově výborná a rychle připravená. Když bylo hospodářství, na velké vaření nezbývalo příliš času. Jídávali jsme ji k obědu s opečánkami – bramborami pečenými ve slupce v troubě. Byla to dobrota. Dnes zažívá u mě v kuchyni renesanci. Houbová polévka je chutná vzpomínka na dětství. Číst dále...


Recept na domácí „žďárské“ uzené maso II. – bez konzervantů

Recept na domácí „žďárské“ uzené maso II. – bez konzervantů

Připravit maso na uzení je tak trochu alchymie. Je to především snaha připravit si doma co nejkvalitnější a chutné uzené vepřové maso. Tentokrát bez konzervantů. „Pragandu“ jsem nahradila obyčejnou kuchyňskou solí. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 » »»
Strana 3 z 41

[Nahoru ↑]