Zeleninovo-masový koláč z plechu

Zeleninovo-masový koláč z plechu
21. únor 2019 / Rubrika: Slané pečení

Upečte si můj zeleninovo-masový koláč a potěšíte tak svoje oči i svůj žaludek. Připravte si ho třeba k večeři a zbytek si vezměte s sebou druhý den do práce k svačině. Číst dále...


Masopustní koblihy

Masopustní koblihy
8. únor 2019 / Rubrika: Sladké pečení

Moje masopustní koblihy jsou úžasně nadýchané, lahodné a bez obav bych jim dala přívlastek „hebké“. Při jejich přípravě jsem si jako pomocníka vzala k ruce maminčin kuchařský sešit a rakouskou kuchařku „So kocht man in Österreich“ kapitola „Faschingskrapfen“. A výsledek stál za to. Číst dále...


Hovězí závitky plněné kapustou s kapustovými tartaletkami

Hovězí závitky plněné kapustou s kapustovými tartaletkami
1. únor 2019 / Rubrika: Hovězí maso

Lacině vypadající kapusta se v hovězích závitcích blýskne jako chutný parťák. Budete překvapeni, jak skvěle chutná i zapečená v tartaletkách, jako příloha. Pro dokonalou harmonickou chuť nic dalšího není potřeba. Snad jen sklenka oroseného piva. Číst dále...


Těstoviny s božsky lahodnou omáčkou z ricotty a petrželového pesta

Těstoviny s božsky lahodnou omáčkou z ricotty a petrželového pesta
18. leden 2019 / Rubrika: Těstoviny

K přípravě těstovin s omáčkou z ricotty a petrželového pesta mě inspirovala letošní velká úroda plocholisté petržele. Když se vrátíte unavení ze zaměstnání s touhou něco si honem připravit k večeři, mám pro vás tip na rychlou večeři, která vám nezabere ani půl hodiny. Uvařte si těstoviny s božsky lahodnou omáčkou z ricotty a petrželového pesta. Číst dále...


Bramborové smaženky plněné salámem

Bramborové smaženky plněné salámem
4. leden 2019 / Rubrika: Bramborové pokrmy

Bramborové smaženky plněné salámem patřily do jídelníčku mého dětství. Ještě víc než mě, chutnaly mému bratrovi. Maminka uměla dobře překlenout nedostatek masa a nahradit ho něčím, co bude dětem chutnat. A také že chutnalo. Číst dále...


Štrachanda, aneb zapečené brambory s houbami, škvarky a uzeným masem

Štrachanda, aneb zapečené brambory s houbami, škvarky a uzeným masem
21. prosinec 2018 / Rubrika: Bramborové pokrmy

Že nevíte, jaké jídlo jsem připravovala. Buďte naprosto v klidu, já jsem se s tímto názvem setkala teprve nedávno. Prý je to tradiční pokrm z Plzeňska či Chodska. Věrohodný původ názvu jsem nenašla, ale štrachanda jsou prý zapečené brambory s houbami, škvarky a uzeným masem. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 » »»
Strana 3 z 47

[Nahoru ↑]