Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami
15. leden 2015 / Rubrika: Polévky

Bramborová polévka se za mého dětství vařila často. Když byla sezóna hub, tak i s houbami. Přiznám se, že v této době nepatřila k mým oblíbeným. Zachutnala mně mnohem později a mám ji ráda dodnes. Číst dále...


Tortilly zapečené s houbami

Tortilly zapečené s houbami
12. leden 2015 / Rubrika: Houby

Hledala jsem využití pro velké množství zmražených a sušených hub. Vzpomněla jsem si na naši žďárskou babičku. Ta zapékala lívance se smaženými houbami a zalévala je smetanou s ušlehanými vejci. A nápad byl na světě. Číst dále...


Hovězí líčka na zelenině s marmeládou z černého rybízu v pomalém hrnci

Hovězí líčka na zelenině s marmeládou z černého rybízu v pomalém hrnci
9. leden 2015 / Rubrika: Pomalý hrnec

Hovězí líčka zkuste jinak, než na červeném víně! Prosím, té marmelády se neděste. Na první ochutnání po ní v omáčce nenajdete žádnou stopu. Omáčka není vůbec sladká a chutná skvěle. Pokrmu dodá barvu a báječnou chuť. Číst dále...


Recept na rozpeky, které s láskou pekla naše Žďárská babička

Recept na rozpeky, které s láskou pekla naše Žďárská babička
6. leden 2015 / Rubrika: Domácí pekárna

Když se řekne slovo „rozpeky“, naskočí mi vzpomínka z dětství. Maminka se zlobí, že nechci jíst. Babička mne odvádí od stolu, bere do ruky rozpeky a nůž a krájí je na kostičky. Uvaří bílou sladkou kávu. Ona mi vypráví, já ty nadýchané kostičky máčím ve sladké kávě a poslouchám její vyprávění. Číst dále...


Čočková polévka s kari a zeleninou

Čočková polévka s kari a zeleninou
3. leden 2015 / Rubrika: Polévky

Čočková polévka sice patří k tradičním pokrmům novoroční tabule, ale já ji vařím po celý rok. Je to takový můj polévkový favorit. Je úžasně chutná a mimořádně sytá. Její příprava i vaření zabere maximálně hodinu. A když k ní upečete třeba rozpeky, máte hotový oběd. Číst dále...


Recept na plněný vepřový bok

Recept na plněný vepřový bok
31. prosinec 2014 / Rubrika: Vepřové maso

„Maso plněné masem“ chutná všem. Snad jen s výjimkou jeho zapřisáhlých odpůrců. Vyzkoušejte plněný vepřový bok jako pohoštění - třeba za studena. Krájený na tenké plátky, s okurkou, tmavým pečivem a pivem, je úplný sen. Číst dále...



«« « 31 32 33 34 35 36 37 38 » »»
Strana 35 z 38

[Nahoru ↑]