Pizza Marcela s cibulkovými kroužky

Pizza Marcela s cibulkovými kroužky
9. prosinec 2014 / Rubrika: Slané pečení

Jak jsme mohli před rokem 1989 bez pizzy žít. To opravdu nevím. Pizza je vlastně kulatá chlebová placka, která se zdobí a dochucuje rozkrájenými rajčaty, sardelkami, šunkou, sýrem a sype se středomořskými bylinkami. Já ji mám moc ráda s cibulovými kroužky. Číst dále...


Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský

Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský
9. prosinec 2014 / Rubrika: Saláty

Připravit si vitamínový salát z kysaného zelí vám nezabere mnoho času. Je plný vitamínů, má skutečný říz a s vaší únavou udělá husarké kousky. Číst dále...


Recept na sulc pro svatého Mikuláše

Recept na sulc pro svatého Mikuláše
4. prosinec 2014 / Rubrika: Vepřové maso

Každoročně, vždy začátkem adventu na svátek svatého Mikuláše tradičně vaříme sulc. Je to milá rodinná připomínka, že budou brzo vánoce. Sulc je vlastně kořeněný aspik či rosol ze silného masovo - zeleninového vývaru, proložený vařeným vepřovým masem a zeleninou. Masem nešetříme. Na první pohled vás musí upoutat větší kousky masa, zelenina sem tam a aspik má funkci jen to vše spojit dohromady. Číst dále...


Medové lívanečky s kaki

Medové lívanečky s kaki
4. prosinec 2014 / Rubrika: Sladké pečení

Zkuste udělat medové lívanečky svým dětem a neuvěříte, jak rychle zmizí z talířků. Jsou to trochu jiné lívanečky. Smaží se v oleji, jsou vyšší a těsto je sladké. Za velkou louží se tradičně podávají s javorovým sirupem. Jsme evropané, proto do lívanečků dávám české podmáslí, italský sýr mascarpone, české ořechy i český med. Číst dále...


Vánoční kuba mé šumavské babičky

Vánoční kuba mé šumavské babičky
3. prosinec 2014 / Rubrika: Houby

K vánocům patří tradice. Říkalo se, že když se budeme postit, uvidíme večer zlaté prasátko. Šumava byl chudý kraj a o mase, kaprovi či salátu si mohli tamní obyvatelé jenom nechat snít. Ale čeho byl dostatek, to byly usušené houby. Na Štědrý den se vždy pekl černý vánoční kuba. Černý proto, že obsahoval převážně tmavé druhy hub. Číst dále...


Recept na zelnou pečeni

Recept na zelnou pečeni
2. prosinec 2014 / Rubrika: Hovězí maso

Tento recept na zelnou pečení patří k tradiční kuchyni v kraji Oberfranken. Zelnou pečeni si určitě zamilujete i vy a zařadíte ji do svého rodinného repertoáru jídel z kysaného či hlávkového zelí. Není finančně náročná, je rychle připravená a velmi chutná. Číst dále...



«« « 31 32 33 34 35 36 » »»
Strana 35 z 36

[Nahoru ↑]