Recept na výborný pikantní čočkový salát s Moravankou

Recept na výborný pikantní čočkový salát s Moravankou
1. duben 2015 / Rubrika: Luštěniny

Čočka v mojí kuchyni je velmi vítanou surovinou. Kromě čočkové polévky, nebo čočky na kyselo mám ráda i čočkový salát. Jeho příprava je rychlá a snadná. Salát je výborný. Jako příloha, např. k rybám, je dokonalý. Nelze opomenout fakt, že čočka je pro náš organizmus velice prospěšná. Číst dále...


Recept na velikonoční mandlová sluníčka

Recept na velikonoční mandlová sluníčka
30. březen 2015 / Rubrika: Sladké pečení

Upečte si veselá mandlová sluníčka a ke zdobení si jako pomocníky pozvěte své děti. Kreativitě se zde meze nekladou. Pochutnáte si a ještě se pobavíte. Číst dále...


Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka
29. březen 2015 / Rubrika: Pomazánky

Škvarkovou pomazánku jsem poprvé ochutnala, když mi bylo 16 let. Spolubydlící z internátu si ji vozila z rodných Volar. Její tatínek byl voják z povolání a měl na starosti zásobování místní posádky. Prasátka se tam porážela asi hodně, protože Ivanka vozila hodně pomazánky. Pamatuji si její chuť dodnes. Když jsme po mnoha létech pořádali svoji první zabijačku, na pomazánku jsem si vzpomněla. Číst dále...


Recept na dršťkovou polévku z vepřového žaludku

Recept na dršťkovou polévku z vepřového žaludku
25. březen 2015 / Rubrika: Polévky

Vzpomínám si, že když jsem byla dítě a u nás se uvařila k obědu dršťková polévka, nikdy jsem neobědvala. Naštěstí se chutě časem mění. Dnes, když se zeptám, zda mám uvařit dršťkovou polévku, všichni nadšeně souhlasí.Dršťková polévka patří k mým oblíbeným. Číst dále...


Recept na velikonoční mazanec – na Plzeňsku bochánek

Recept na velikonoční mazanec – na Plzeňsku bochánek
21. březen 2015 / Rubrika: Domácí pekárna

Upéct chutný a zároveň krásně vypadající mazanec je někdy tvrdý oříšek. Budete-li chtít rodinu překvapit chutným a zároveň i pěkně vypadajícím bochánkem, pusťte se společně se mnou do pečení. Číst dále...


Recept na pikantní bramborákovou buchtu

Recept na pikantní bramborákovou buchtu
19. březen 2015 / Rubrika: Bramborové pokrmy

Když vám zbývají doma brambory, přemýšlíte, co dobrého z nich připravit. Mám ráda bramborák a mám ráda pizzu. Tenhle recept spojuje obojí. Je pikantní, k vínu nebo pivu naprosto dokonalý, a když budou přítomny i děti, stačí jen ubrat pálivou papriku. Příprava je rychlá a hlavně, pokrm není nasáklý tukem. Nemusíte stát dlouhou dobu u pánve a v kuchyni nebude ještě několik dní cítit přepálený tuk. Číst dále...



«« « 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » »»
Strana 36 z 44

[Nahoru ↑]