Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a mladými kapustovými listy, pečená na šalvěji

Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a mladými kapustovými listy, pečená na šalvěji
13. březen 2015 / Rubrika: Králík

Ve většině českých domácností má králík těžkou pozici. Někdo králičí maso rád, někdo nerad. Někteří dokonce prohlašují, že by králíka nikdy nejedli (brr). Je to ale předsudek, stejný jako nejíst dary moře, chobotnice nebo ústřice. Zkuste rodinu přesvědčit a řekněte, že ta božsky chutnající roláda je z kuřete. Nikdo to nepozná a všichni si pochutnají. Číst dále...


Recept na tradiční velikonoční nádivku nebo také hlavičku, jak říkají přátelé z Moravy

Recept na tradiční velikonoční nádivku nebo také hlavičku, jak říkají přátelé z Moravy
9. březen 2015 / Rubrika: Ostatní

Nádivka se u nás pekla vždy na bílou sobotu a podávala se jako hlavní chod. Maminka měla ráda nádivku poněkud tučnější. Byla výborná, ale já raději volím maso libové. Číst dále...


SALÁT TABBOULEH

SALÁT TABBOULEH
6. březen 2015 / Rubrika: Zeleninová jídla

Blížící se konec zimy ve mně, po všech těch hřejivých pokrmech, vzbuzuje chuť na něco zeleninového. Salát TABOULLEH patří k tradiční libanonské kuchyni, ale určitě si ho oblíbíte i vy. Je lehký, plný zeleniny a vitamínů. Je to velmi chutná příloha rovněž ke grilovaným masům i rybám. Číst dále...


Rillettes (rijet) – tradiční francouzská pochoutka z české zabijačky

Rillettes (rijet) – tradiční francouzská pochoutka z české zabijačky
4. březen 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Naše známost, tedy moje a rillettes, je zatím krátká, ale v naší kuchyni zapustila hluboké kořeny. Je to i moje vzpomínka na dětství. Vzpomínka na téměř prázdný pekáč, ve kterém se peklo vepřové. Jen bílé sádlo a výpek z masa. Ta dobrota, kterou jsem si mazala na chleba a sypala pažitkou. Číst dále...


Recept na maminčinu bílou zelňačku

Recept na maminčinu bílou zelňačku
1. březen 2015 / Rubrika: Polévky

Maminka tuhle polévku dovedla až k úplné dokonalosti. Vařila jí vždycky, když měl bratr zkouškové období. Jeho spolužáci ji zbožňovali. Jako příloha stačil jen krajíc chleba a učení šlo samo. Číst dále...


Recept na výrobu chutné domácí tlačenky

Recept na výrobu chutné domácí tlačenky
27. únor 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Tlačenka - to je další velmi oblíbený produkt z naší domácí zabijačky, který nesmí chybět vedle jitrnic, jelit, guláše či polévky ve výslužce. Tlačenka s cibulí, octem a pivem je náramná pochoutka. Ale než tahle slečna ve světlém nebo tmavém hávu vznikne, chvíli to trvá. Číst dále...



«« « 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » »»
Strana 36 z 43

[Nahoru ↑]