Polévka z kapusty a šumavských lišek, zahuštěná ochucenou chlebovou strouhankou

Polévka z kapusty a šumavských lišek, zahuštěná ochucenou chlebovou strouhankou
8. únor 2015 / Rubrika: Polévky

Tahle polévka je velmi sytá a chutná. Řeknete si, kde seženete teď v zimě lišky? Já jsem si jich přivezla v létě plný koš ze Šumavy a zamrazila, ale lišky klidně nahradíte hlívou ústřičnou. Ta je k dostání v každém supermarketu a ve vývaru má také báječnou chuť. Chlebovou strouhanku si udělejte vždy, když vám chleba doma zbývá. Nechte ji oschnout a pak ji využijte třeba jako já, na zahuštění polévky či na obalení ryby. Číst dále...


Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě

Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě
5. únor 2015 / Rubrika: Drůbeží maso

Říkala jsem si, že když může být kuře 100x jinak, proč bych nevyzkoušela kuře na černém pivě a rozmarýnu. A výsledek? Tak ten lahodil oku svojí barevností a mlsnému jazýčku svojí chutí. Tak pojďme ho společně připravit. Číst dále...


Recept na maminčin domácí perník s rumovou polevou

Recept na maminčin domácí perník s rumovou polevou
2. únor 2015 / Rubrika: Sladké pečení

Přiznám se, že jíst sladké mě nebylo sudičkami dáno do vínku. Ale bylo pár sladkých dobrot, které maminka pekla a já jsem si je s chutí dávala. Maminčin perník mezi ně rozhodně patřil. Maminka ho dělala s citrónovou nebo čokoládovou polevou, ale mě víc chutná poleva rumová. Číst dále...


Recept na dušenou mrkev s vepřovým masem a domácími rozpeky

Recept na dušenou mrkev s vepřovým masem a domácími rozpeky
29. leden 2015 / Rubrika: Zeleninová jídla

Mrkev, pro její barevnost, na talíři jen tak nepřehlédnete. Když oranžovou barvu spojíte s chutí dušeného vepřového masa a vůní koření, přidáte máslo, tak máte dokonalý pokrm. Číst dále...


Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Masovo-játrové knedlíčky do polévky
27. leden 2015 / Rubrika: Zavářky do polévky

Polévku s játrovými knedlíčky mám od malička ráda. Když byla knedlíčková polévka, oběd proběhl v klidu. Knedlíčky maminka dělala z kuřecích i z králičích jater a vždy k nim přidávala vařené maso z vývaru. Maminčiny knedlíčky byly náramná dobrota. Číst dále...


Tynstované – dušené kysané zelí s uzeným masem

Tynstované – dušené kysané zelí s uzeným masem
24. leden 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Tynstované zelí vařila manželova matka, původem z Chotiměře u Domažlic. Název „tynstované“ je patrně odvozený z německého slova „dünsten“ – dušený. Dušené kysané zelí, připravované společně s uzeným masem, je náramná a řízná dobrota. Úžasné propojení chuti zelí a masa. Tak pojďme se spolu pustit do jeho přípravy. Číst dále...



«« « 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » »»
Strana 37 z 41

[Nahoru ↑]