Rillettes (rijet) – tradiční francouzská pochoutka z české zabijačky

Rillettes (rijet) – tradiční francouzská pochoutka z české zabijačky
4. březen 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Naše známost, tedy moje a rillettes, je zatím krátká, ale v naší kuchyni zapustila hluboké kořeny. Je to i moje vzpomínka na dětství. Vzpomínka na téměř prázdný pekáč, ve kterém se peklo vepřové. Jen bílé sádlo a výpek z masa. Ta dobrota, kterou jsem si mazala na chleba a sypala pažitkou. Číst dále...


Recept na maminčinu bílou zelňačku

Recept na maminčinu bílou zelňačku
1. březen 2015 / Rubrika: Polévky

Maminka tuhle polévku dovedla až k úplné dokonalosti. Vařila jí vždycky, když měl bratr zkouškové období. Jeho spolužáci ji zbožňovali. Jako příloha stačil jen krajíc chleba a učení šlo samo. Číst dále...


Recept na výrobu chutné domácí tlačenky

Recept na výrobu chutné domácí tlačenky
27. únor 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Tlačenka - to je další velmi oblíbený produkt z naší domácí zabijačky, který nesmí chybět vedle jitrnic, jelit, guláše či polévky ve výslužce. Tlačenka s cibulí, octem a pivem je náramná pochoutka. Ale než tahle slečna ve světlém nebo tmavém hávu vznikne, chvíli to trvá. Číst dále...


Recept na zabijačkový guláš podle naší babičky

Recept na zabijačkový guláš podle naší babičky
26. únor 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Zabijačkový guláš je velká pochoutka. Zpravidla ho děláváme týden po zabijačce. Můžete si jej ale uvařit i bez zabijačky doma, suroviny i příprava jsou pro každého dostupné. Číst dále...


Zapečené brambory, plněné olomouckými tvarůžky, salámem a sardelkami

Zapečené brambory, plněné olomouckými tvarůžky, salámem a sardelkami
23. únor 2015 / Rubrika: Bramborové pokrmy

Některé recepty vznikají zcela spontánně. Stačí náhodně zakoupit v prodejně Tescoma zajímavost, třeba vykrajovač na plněné brambory a o týden později slyšet manželovu poznámku: „Co to tak zavání v chladničce?“. Nápad byl okamžitě na světě. Řeknu vám, byla to náramná dobrota. Musím se s vámi o své nadšení podělit. Číst dále...


Recept na zapečený mangold nebo špenát s bramborovo dýňovou kaší a pikantní maďarskou klobásou

Recept na zapečený mangold nebo špenát s bramborovo dýňovou kaší a pikantní maďarskou klobásou
21. únor 2015 / Rubrika: Zeleninová jídla

Až někdy budete dělat bramborovo dýňovou kaši, udělejte ji víc. Druhý den z ní vykouzlíte další, mimořádně chutné jídlo. Číst dále...



«« « 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » »»
Strana 37 z 43

[Nahoru ↑]