Recept na maminčin domácí perník s rumovou polevou

Recept na maminčin domácí perník s rumovou polevou
2. únor 2015 / Rubrika: Sladké pečení

Přiznám se, že jíst sladké mě nebylo sudičkami dáno do vínku. Ale bylo pár sladkých dobrot, které maminka pekla a já jsem si je s chutí dávala. Maminčin perník mezi ně rozhodně patřil. Maminka ho dělala s citrónovou nebo čokoládovou polevou, ale mě víc chutná poleva rumová. Číst dále...


Recept na dušenou mrkev s vepřovým masem a domácími rozpeky

Recept na dušenou mrkev s vepřovým masem a domácími rozpeky
29. leden 2015 / Rubrika: Zeleninová jídla

Mrkev, pro její barevnost, na talíři jen tak nepřehlédnete. Když oranžovou barvu spojíte s chutí dušeného vepřového masa a vůní koření, přidáte máslo, tak máte dokonalý pokrm. Číst dále...


Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Masovo-játrové knedlíčky do polévky
27. leden 2015 / Rubrika: Zavářky do polévky

Polévku s játrovými knedlíčky mám od malička ráda. Když byla knedlíčková polévka, oběd proběhl v klidu. Knedlíčky maminka dělala z kuřecích i z králičích jater a vždy k nim přidávala vařené maso z vývaru. Maminčiny knedlíčky byly náramná dobrota. Číst dále...


Tynstované – dušené kysané zelí s uzeným masem

Tynstované – dušené kysané zelí s uzeným masem
24. leden 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Tynstované zelí vařila manželova matka, původem z Chotiměře u Domažlic. Název „tynstované“ je patrně odvozený z německého slova „dünsten“ – dušený. Dušené kysané zelí, připravované společně s uzeným masem, je náramná a řízná dobrota. Úžasné propojení chuti zelí a masa. Tak pojďme se spolu pustit do jeho přípravy. Číst dále...


Bramborová pochoutka – Špalíčky z Pece pod Čerchovem podle mé přítelkyně Anny Baťkové

Bramborová pochoutka – Špalíčky z Pece pod Čerchovem podle mé přítelkyně Anny Baťkové
20. leden 2015 / Rubrika: Bramborové pokrmy

Tohle jídlo sice vypadá nenápadně, ale je to opravdová dobrota. Při loňské předvánoční návštěvě měla Anička obavu, zda nám budou špalíčky chutnat. Myslela si, že je to jídlo příliš obyčejné. Opak byl pravdou. Obyčejně možná vypadají, ale chutnají královsky. Číst dále...


Domažlický bacán – přílohová bramborová placka

Domažlický bacán – přílohová bramborová placka
17. leden 2015 / Rubrika: Přílohy a pečivo

K vytvoření tohoto receptu mě inspirovala poznámka u hesla Bacán v etnologickém časopisu Český lid z roku 1904 „Těsto stejné jako na lívance s přidáním nastrouhaných syrových brambor“. Bacán jsem upekla a bylo to velké dobrodružství. Prosím, čtěte dál…. Číst dále...



«« « 34 35 36 37 38 39 40 41 42 » »»
Strana 38 z 42

[Nahoru ↑]