Ochucená chlebová strouhanka

Ochucená chlebová strouhanka
14. únor 2015 / Rubrika: Ostatní

Z dětství si pamatuji, že mamince chleba nikdy nezbyl. Uměla z něho vykouzlit jednoduché, ale výtečné pokrmy, nebo ho zpracovala tak, že nahrazoval méně dostupné suroviny. Číst dále...


Karbanátky z kuřecího masa s barevnou zeleninou

Karbanátky z kuřecího masa s barevnou zeleninou
12. únor 2015 / Rubrika: Drůbeží maso

Karbanátky z kuřecího masa jsou výborné, rozhodně budou chutnat vašim dětem i manželovi. Příprava vám nezabere mnoho času. Jsou finančně výhodné. Ze čtyř kuřecích stehen uděláte 12 karbanátků o průměru 8 cm. Číst dále...


Sametové bramborové knedlíky maminky Eleonory

Sametové bramborové knedlíky maminky Eleonory
10. únor 2015 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Maminčiny bramborové knedlíky zbožňovala celá rodina. Chutnaly sametově hebce, vůbec se na řezu nelepily. Jsou tak lehounké a dobře stravitelné, že váš žaludek naprosto nezatíží. Číst dále...


Polévka z kapusty a šumavských lišek, zahuštěná ochucenou chlebovou strouhankou

Polévka z kapusty a šumavských lišek, zahuštěná ochucenou chlebovou strouhankou
8. únor 2015 / Rubrika: Polévky

Tahle polévka je velmi sytá a chutná. Řeknete si, kde seženete teď v zimě lišky? Já jsem si jich přivezla v létě plný koš ze Šumavy a zamrazila, ale lišky klidně nahradíte hlívou ústřičnou. Ta je k dostání v každém supermarketu a ve vývaru má také báječnou chuť. Chlebovou strouhanku si udělejte vždy, když vám chleba doma zbývá. Nechte ji oschnout a pak ji využijte třeba jako já, na zahuštění polévky či na obalení ryby. Číst dále...


Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě

Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě
5. únor 2015 / Rubrika: Drůbeží maso

Říkala jsem si, že když může být kuře 100x jinak, proč bych nevyzkoušela kuře na černém pivě a rozmarýnu. A výsledek? Tak ten lahodil oku svojí barevností a mlsnému jazýčku svojí chutí. Tak pojďme ho společně připravit. Číst dále...


Recept na maminčin domácí perník s rumovou polevou

Recept na maminčin domácí perník s rumovou polevou
2. únor 2015 / Rubrika: Sladké pečení

Přiznám se, že jíst sladké mě nebylo sudičkami dáno do vínku. Ale bylo pár sladkých dobrot, které maminka pekla a já jsem si je s chutí dávala. Maminčin perník mezi ně rozhodně patřil. Maminka ho dělala s citrónovou nebo čokoládovou polevou, ale mě víc chutná poleva rumová. Číst dále...



«« « 35 36 37 38 39 40 41 42 43 » »»
Strana 39 z 44

[Nahoru ↑]