Recept na plněné cukety v rajské omáčce s těstovinami

Recept na plněné cukety v rajské omáčce s těstovinami
20. červenec 2017 / Rubrika: Zeleninová jídla

Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami miluju. Příprava je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, rychle připravené a chuťově výtečné jídlo. Číst dále...


Pikantní angreštové čatní (čatný, anglicky chutney)

Pikantní angreštové čatní (čatný, anglicky chutney)
14. červenec 2017 / Rubrika: Zavařeniny a nakládání

Pokud máte rádi smažený sýr, zejména smažený hermelín, rozhodně si angreštové čatní připravte. Angreštové čatní je skvělý parťák sýrů. K sýrové míse nezapomeňte přidat misku s angreštovým čatní. Když vás „honí mlsná“, stačí dvě, tři lžičky angreštového čatní a vaše chuťové pohárky budou spokojené. Číst dále...


Recept na uzené ryby (pstruhy, makrely, pražmy, mořské okouny ….)

Recept na uzené ryby (pstruhy, makrely, pražmy, mořské okouny ….)
7. červenec 2017 / Rubrika: Ryby

Kdo nikdy neochutnal čerstvě vyuzenou rybu, o hodně přichází. Už samotná příprava je malé dobrodružství. Výsledek ale stojí za to. Zkuste někdy místo grilování ryb, ryby vyudit a můžete si ještě připravit svůj unikátní uzený sýr. Číst dále...


Recept na nakládané okurky

Recept na nakládané okurky
29. červen 2017 / Rubrika: Zavařeniny a nakládání

Každá rodina má svůj zaručený recept na naložení okurek na kyselo. Tento recept má kořeny na jižní Moravě a získala jsem ho od svého bratra Jindřicha. Naložené okurky jsou úžasně křupavé, sladkokyselé a báječně voní koprem a kořením. Číst dále...


Polévka z raného hlávkového zelí – nejchutnější polévka co znám

Polévka z raného hlávkového zelí – nejchutnější polévka co znám
23. červen 2017 / Rubrika: Polévky

Do polévky z hlávkového zelí budete potřebovat minimum surovin a její chuť vás doslova uchvátí. Je to úplně jiná polévka než z kysaného zelí. Tváří se, že je v ní smetana, ale smetana tam není. Číst dále...


Na sucho pečené vdolky podle mojí babičky zadělávané jogurtem

Na sucho pečené vdolky podle mojí babičky zadělávané jogurtem
16. červen 2017 / Rubrika: Přílohy a pečivo

S vdolky mám spojenou asi tu nejstarší vzpomínku na dětství. Sedíme s babičkou, ona mi krájí vdolky na kostičky. Chutnaly mi k snídani, k obědu i k večeři. Příprava je jednoduchá a rychlá. Na sucho opečená kůrka chutná skvěle i druhý den. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 8 » »»
Strana 4 z 36

[Nahoru ↑]