Karbanátky z brambor a balkánského sýra

Karbanátky z brambor a balkánského sýra

Karbanátky z brambor a balkánského sýra, vlastně vegetariánské karbanátky, si oblíbí i zapřisáhlí milovníci masa. Příprava je tak jednoduchá, že by ji zvládly i děti. Chuť delikátní. Z několika surovin a bylinek vykouzlíte skvělý pokrm. Číst dále...


Slanečkový salát s bramborami

Slanečkový salát s bramborami
25. duben 2019 / Rubrika: Saláty

Kdo nikdy neochutnal slanečkový salát s bramborami, přišel o mnoho. Býval to pokrm chudých lidí. Dnes už to neplatí, protože slanečci jsou poměrně drahé rybky. Poprvé jsem salát ochutnala z jídelní tabule mé přítelkyně Jitky. Byl výborný. Číst dále...


Knedlíky nebo noky?

Knedlíky nebo noky?
12. duben 2019 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Další z řady knedlíků či noků, které ráda připravuji jako přílohu k omáčkám nebo k zelí či kapustě. A proč knedlíky nebo noky? Je to příloha něco mezi. Vzpomínáte na film Pelíšky? Jaká se u stolu strhla hádka, co mají vlastně na talířích? Číst dále...


Zapečený květák s kuřecím masem

Zapečený květák s kuřecím masem
28. březen 2019 / Rubrika: Drůbeží maso

Květák připravený na všechny možné způsoby mám velmi ráda. Patří k nim i zapečený květák s kuřecím masem. Aby bylo kuřecí maso v pokrmu barevně odlišné od bílého květáku, nakládám ho do marinády. Číst dále...


Recept na hovězí tokáň

Recept na hovězí tokáň
19. březen 2019 / Rubrika: Hovězí maso

Kdo má rád hovězí maso, ten si na hovězím tokáni pochutná. Tokáň není minutka. Stejně jako u guláše (perkeltu) i příprava tokáně chvíli trvá, ale stojí to za to. Číst dále...


Ricottové noky (gnocchi = ňóky)

Ricottové noky (gnocchi = ňóky)
8. březen 2019 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Ricottové noky (gnocchi = ňóky) jsou jednou z mnoha variant klasické italské přílohy. Jsou lahodné, rychle připravené a můžete je podávat třeba k omáčkám, stejně jako v Čechách knedlíky. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » »»
Strana 5 z 50

[Nahoru ↑]