Nakládání medvědího česneku do soli

Nakládání medvědího česneku do soli

Sezona sběru medvědího česneku je velmi krátká. Po nasbírání medvědí česnek musíte velice brzy spotřebovat. Nedá se dlouho skladovat, vadne a zasychá. Uchovejte si čerstvý medvědí česnek naložením do soli. Sušený medvědí česnek totiž rychle ztrácí své aroma. Číst dále...


Čočka s uzeninou, cibulkou a kořením, bez jíšky

Čočka s uzeninou, cibulkou a kořením, bez jíšky
6. duben 2018 / Rubrika: Luštěniny

Proč se čočka za mého dětství doma nepřipravovala opravdu nevím. V mé kuchyni má čočka zelenou a nikdy v mých zásobách nesmí chybět. Příprava čočky není složitá, může být podávána jako hlavní jídlo, jako příloha i jako salát. Číst dále...


Plněná sekaná – nejen velikonoční

Plněná sekaná – nejen velikonoční
29. březen 2018 / Rubrika: Hovězí maso

Upéct si plněnou sekanou je radost. Práce není složitá, řekla bych, že je hravá. A výsledný chuťový i vizuální dojem vás dostane. Na velikonoce je jako dělaná. Jsou v ní vajíčka, a když použijete ta domácí, pak bude sekaná na talíři svítit jako jarní sluníčko. Číst dále...


Krupicové knedlíčky do polévky z odpalovaného těsta, s masem a šalvějí

Krupicové knedlíčky do polévky z odpalovaného těsta, s masem a šalvějí
23. březen 2018 / Rubrika: Zavářky do polévky

Každou polévku, kde jsou knedlíčky, s velkou chutí sním. Moje krupicové knedlíčky jsou připravené z odpalovaného těsta. Jsou navoněné šalvějí a muškátovým oříškem a pro zvýraznění chuti přidávám hovězí maso. Ale můžete ho nahradit i kvalitní šunkou. Číst dále...


Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem
15. březen 2018 / Rubrika: Bramborové pokrmy

Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu bramborového salátu potřebujete opravdu pár surovin, je rychle připravený a fantasticky chutná. Mé chuťové pohárky uchvátil hned na první ochutnání. Číst dále...


Kapustové lívance se slaninou a sýrem

Kapustové lívance se slaninou a sýrem
9. březen 2018 / Rubrika: Slané pečení

Kapustové lívance se slaninou a sýrem krásné voní a ještě lépe chutnají. Mohou se jíst samostatně i jako příloha k masu, třeba uzenému. Pro mne to má ještě jednu velkou výhodu, lívance nejsou nasáklé tukem, protože na usmažení celé dávky spotřebujete jen jednu lžíci oleje. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » »»
Strana 5 z 43

[Nahoru ↑]