Pečená jehněčí kýta, marinovaná v bylinkovém pestu

Pečená jehněčí kýta, marinovaná v bylinkovém pestu
12. květen 2018 / Rubrika: Jehněčí a skopové maso

Jehněčí maso je na domácím trhu tak trochu vzácnost, drahá vzácnost. Ale budete-li mít štěstí a seženete třeba jehněčí kýtu, neváhejte a kupte ji. Maso z pečené jehněčí kýty je křehké, šťavnaté a všichni strávníci budou nadšeni. Číst dále...


Piškotové těsto základní

Piškotové těsto základní
5. květen 2018 / Rubrika: Těsta

Piškotové těsto je připravené raz dva, zvládnou ho připravit i začátečníci v kuchyni. Můžeme z něj připravit korpus na ovocný koláč, dort, roládu i velikonočního beránka. Jeho příprava je snadná a s upečeným těstem se dobře pracuje. Je pružné a neláme se. Číst dále...


Křupavé kuřecí nugety

Křupavé kuřecí nugety
28. duben 2018 / Rubrika: Drůbeží maso

Kdo by nechtěl potěšit své chuťové buňky. Jen si představte to úžasné křupnutí při každém soustu. Příprava není složitá a suroviny jsou dostupné v každém obchodu. Křupavé nugety mají ještě jeden bonus, lupínky nesají tolik tuku jako strouhanka. Číst dále...


Znojemská hovězí pečeně s omáčkou

Znojemská hovězí pečeně s omáčkou
19. duben 2018 / Rubrika: Hovězí maso

Znojemská hovězí pečeně s omáčkou je moje zamilované jídlo. Musím se vždy hodně krotit, když připravuji jednotlivé porce. Kdyby bylo na mě, jedla bych omáčku lžící přímo z kastrolu. Je to zkrátka skvělá, výborná, chutná, jedinečná omáčka. Číst dále...


Nakládání medvědího česneku do soli

Nakládání medvědího česneku do soli

Sezona sběru medvědího česneku je velmi krátká. Po nasbírání medvědí česnek musíte velice brzy spotřebovat. Nedá se dlouho skladovat, vadne a zasychá. Uchovejte si čerstvý medvědí česnek naložením do soli. Sušený medvědí česnek totiž rychle ztrácí své aroma. Číst dále...


Čočka s uzeninou, cibulkou a kořením, bez jíšky

Čočka s uzeninou, cibulkou a kořením, bez jíšky
6. duben 2018 / Rubrika: Luštěniny

Proč se čočka za mého dětství doma nepřipravovala opravdu nevím. V mé kuchyni má čočka zelenou a nikdy v mých zásobách nesmí chybět. Příprava čočky není složitá, může být podávána jako hlavní jídlo, jako příloha i jako salát. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » »»
Strana 5 z 44

[Nahoru ↑]