Dušené hovězí kostky na pivě a chlebu s hořčicí

Dušené hovězí kostky na pivě a chlebu s hořčicí
30. listopad 2019 / Rubrika: Hovězí maso

Miluju chuť hovězího masa připraveného na všechny možné způsoby. Příprava je sice většinou zdlouhavá, pokud si ovšem nepřipravujete tatarák či některou z minutek, ale výsledek vždy stojí za to. Dušené hovězí kostky na pivě jsou dalším receptem, u kterého si přípravu lze rozložit do dvou dnů. Číst dále...


Vepřová kýta se zeleninou, která splňuje přísné parametry diety č. 4

Vepřová kýta se zeleninou, která splňuje přísné parametry diety č. 4
22. listopad 2019 / Rubrika: Dieta č. 4

Když se stane, že se budete muset podřídit dietnímu režimu diety č. 4, připravte se na to, že vás nečekají lukulské hody. Ale z vlastní zkušenosti vím, že se to dá přežít. Číst dále...


Kulajda mojí maminky

Kulajda mojí maminky
19. listopad 2019 / Rubrika: Polévky

Kulajda mojí maminky je další z mnoha vzpomínek na dětství. Většinou ji připravovala ze sušených hub. Jenom tehdy mi v ní dost vadil kopr. Dnes mám ale kopr velmi ráda pro jeho nádhernou vůni a kulajdu připravuji tak, jak se patří s koprem i se ztraceným vejcem. Číst dále...


Piadina – italské chlebové placky

Piadina – italské chlebové placky
8. listopad 2019 / Rubrika: Slané pečení

Ten, kdo navštívil kraj Emilia Romagna, určitě ví, jak neodolatelně voní pouliční stánky „Piadinerie“, kde chlebové placky pečou a prodávají. Ještě horké, se šunkou a sýrem chutnají přímo božsky. Připravme si piadinu společně a pozvěme si kousek Itálie domů. Číst dále...


Maminčiny ořechové rohlíčky

Maminčiny ořechové rohlíčky
26. říjen 2019 / Rubrika: Sladké pečení

Protože sladké zaujímá v mém repertoáru chutí hodně vzdálené místo, vzpomněla jsem si na ořechové rohlíčky zcela náhodou. A to když mi talířek plný ořechových rohlíčků přinesla sousedka Blanka. Zalistovala jsem maminčiným kuchařským sešitem a při nejbližší příležitosti jsem si maminčiny ořechové rohlíčky upekla. Číst dále...


Teplý salát z červené řepy

Teplý salát z červené řepy
16. říjen 2019 / Rubrika: Saláty

Teplý salát z červené řepy byl napoprvé, překvapivě, velmi chutný. Není vůbec sladký a na doladění chutí není potřeba ocet. A až ho vyzkoušíte, budete teplý salát z červené řepy, stejně jako já, podávat i k pečené rybě či k pečenému masu. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » »»
Strana 5 z 54

[Nahoru ↑]