Marmeláda z ostružin, hroznového vína a grepu

Marmeláda z ostružin, hroznového vína a grepu
10. listopad 2017 / Rubrika: Zavařování, konzervování, nakládání

Marmeláda s přidáním grepu přivane do vašeho jídelníčku svěží vítr. Je skvělá v jogurtu, na rohlíku, v čaji, do želé vašeho nedělního zákusku, na lívance či palačinky, k vařenému hovězímu masu, do omáčkového základu z tmavého masa, nebo jen tak, pro chuť. Číst dále...


Pečené kuře na hořčici, medvědím česneku s cibulí a klobásami

Pečené kuře na hořčici, medvědím česneku s cibulí a klobásami
3. listopad 2017 / Rubrika: Drůbeží maso

Podzimní počasí je většinou tak depresivní. Slunce se schovává, chlad a zima se vám vkrádají až pod kůži. Pečené kuře na hořčici, medvědím česneku s cibulí a klobásami vám potěší většinu vašich smyslů. Ale hlavně, vyvolá ve vás pocit bezpečného domova a hřejivého tepla. Číst dále...


Sterilované papriky plněné hlávkovým zelím

Sterilované papriky plněné hlávkovým zelím

Sterilované papriky plněné hlávkovým zelím jsou chuťově výrazný společník pečeného nebo grilovaného masa, smažených sýrů, zabijačkových pochoutek, k pivu i opečené klobáse. Variant je celá řada, záleží jen na vás, kterou si vyberete. Číst dále...


Plátky libového vepřového boku na grilu s opečenými bramborami ve slupce a ovocem

Plátky libového vepřového boku na grilu s opečenými bramborami ve slupce a ovocem
13. říjen 2017 / Rubrika: Vepřové maso

Libový vepřový bok na grilu nebo grilovací pánvi je nenáročný na přípravu, chutná skvěle a s přidáním křupavých plátků čerstvých jablek a hroznového vína je velká dobrota. Číst dále...


Těsto na domácí těstoviny

Těsto na domácí těstoviny
6. říjen 2017 / Rubrika: Těsta

Přípravu domácích těstovin znám už z dětství. Domácí těstoviny dělala moje babička i moje maminka. S bratrem jsme jim aktivně „pomáhali“. Z rozválené placky jsme odkrajovali kousky těsta a pekli jsme si je na horké plotně. Báječně křupaly. Číst dále...


Znojemská omáčka z bedly

Znojemská omáčka z bedly
28. září 2017 / Rubrika: Houby

Omáčka z bedly připravená na způsob „znojemské“ je fantastický chuťový zážitek. Je bez masa, s minimem tuku a velmi rychle připravená. Má to jen jeden háček, najít minimálně šest středně velkých bedel. V omáčce se nedá nahradit žádnou jinou houbou, protože bedla má naprosto nezaměnitelnou a unikátní vůni a chuť. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » »»
Strana 5 z 39

[Nahoru ↑]