Třešňový dortík s ořechy

Třešňový dortík s ořechy
18. září 2018 / Rubrika: Sladké pečení

Léto budiž pochváleno. Čerstvě natrhané třešně jsme milovaly už jako děti. Třešňový kompot mám nejraději ze všech a třešňový dortík s ořechy je jedna z mála sladkostí, kterou mám velmi ráda. Třešně jsou pro mne fenomén léta. Číst dále...


Okurky naložené v rajčatovém pyré „po italsku“

Okurky naložené v rajčatovém pyré „po italsku“

Okurky naložené v rajčatovém pyré „po italsku“ chutnají výtečně, jsou pikantní, vypadají krásně barevně, jsou bez konzervantů a jako bonus si schováte kousek léta na zimu. A proč po italsku, no proto, že ve skleničkách je ukrytá dobrota v italských národních barvách – červená, zelená a bílá. Číst dále...


Cuketové špecle nebo také halušky

Cuketové špecle nebo také halušky
22. srpen 2018 / Rubrika: Přílohy a pečivo

Cuketové špecle (německy spätzle) jsou fantasticky jednoduché na přípravu a fantasticky chutné. Hodí se jako příloha, jako samostatné jídlo či k zapékání. Špecle jsou ideální přílohou v horkém létě a málokdo by v nich hledal cuketu. Číst dále...


Recept na cuketové lečo

Recept na cuketové lečo

Klasicky připravené lečo je báječně chutnající prázdninový pokrm. Ale co když ze dne na den zjistíte, že papriky jsou pro vás tabu. Budou jen předmět, který můžete vzít do ruky, přivonět, dát ho kastrolu a dost. Cena za spolknutí několika lžic by byla příliš vysoká. Zkusila jsem cuketu jako náhradu paprik. Výsledek byl nad očekávání chuťově výborný. Dokud je sezona cukety, připravuji cuketové lečo. Číst dále...


Bramborový salát s fazolovými lusky a petrželovým pestem

Bramborový salát s fazolovými lusky a petrželovým pestem
3. srpen 2018 / Rubrika: Bramborové pokrmy

Bramborový salát s fazolovými lusky a petrželovým pestem je ideální letní jídlo, je za pár minut hotové, skvěle chutná a dá se použít i jako příloha k masu. Číst dále...


Masové karbanátky s čepicí plnou dobrot

Masové karbanátky s čepicí plnou dobrot
28. červenec 2018 / Rubrika: Vepřové maso

Masové karbanátky s čepicí plnou dobrot je ideální letní jídlo. Je tu léto a s ním sezona cuket a hub. Zkuste si připravit masové karbanátky tak trochu jinak, s náplní ze smažených hub a cukety, a to vše zasypané sýrem. Je to výborná letní večeře hotová za pár minut. Číst dále...



«« « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » »»
Strana 6 z 47

[Nahoru ↑]