Vepřové maso

Recepty z vepřového masa

Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty a kapary, se špenátovou palačinkou

Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty a kapary, se špenátovou palačinkou
12. duben 2016 / Rubrika: Vepřové maso

Když budete chtít připravit něco opravdu slavnostního a zároveň i chuťově unikátního, kupte vepřovou panenku. Plněná vepřová panenka je trefa do černého. Jídlo je hotové za pár minut, suroviny si můžete připravit i den předem a vám tak zbude hodně času pro pozvané hosty či rodinu. Číst dále...


Recept na vyuzená vepřová žebírka zapečená v pikantní marinádě

Recept na vyuzená vepřová žebírka zapečená v pikantní marinádě
24. únor 2016 / Rubrika: Vepřové maso

Vepřová žebírka připravujeme při rodinných setkáních a všem moc chutnají. Oblíbená „žebírka“ můžete připravovat rovněž na mnoho způsobů. Jednou z variant je zapečení v pikantní marinádě. Moje vlastní marináda je báječná i na grilování masa. Číst dále...


Špekáčky v pikantní omáčce z černého piva, cibule a sladkokyselých okurek

Špekáčky v pikantní omáčce z černého piva, cibule a sladkokyselých okurek
7. prosinec 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Špekáček zná každý. Nejčastěji opečený nad otevřeným ohněm nebo naložený s cibulí a octem. Mnozí tuhle dobrotu zapíjí vychlazeným pivem. Představte si, co se stane, když spojíme všechny uvedené potraviny k přípravě jednoho pokrmu. Něco úžasně chutného. Špekáčky v pikantní omáčce z černého piva, osmažené cibule, naložených sladkokyselých okurek, hořčice a rajčatového pyré jsou sladěním skvělých chutí. Číst dále...


Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou

Vepřové kotlety na rozmarýnu se zeleninou
27. červen 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Připravte si vepřové kotlety netradičně. Smažené mi chutnají více v zimě, s bramborovým salátem, ale v létě je mám raději se zeleninou. Číst dále...


Recept na žďárské domácí uzené maso

Recept na žďárské domácí uzené maso
19. duben 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Při domácí zabijačce nikdy nestihnete připravit všechny dobroty. Skvělé domácí uzené maso můžeme připravit kdykoli. Stačí si nechat při porcování vepříka panem řezníkem ukrojit pěkný kus vepřového boku s žebírkem a kůží. Kdo má rád libovější maso, schová si na uzení krkovičku. Nebo si můžete maso na uzení zakoupit u svého řezníka. Číst dále...


Rillettes (rijet) – tradiční francouzská pochoutka z české zabijačky

Rillettes (rijet) – tradiční francouzská pochoutka z české zabijačky
4. březen 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Naše známost, tedy moje a rillettes, je zatím krátká, ale v naší kuchyni zapustila hluboké kořeny. Je to i moje vzpomínka na dětství. Vzpomínka na téměř prázdný pekáč, ve kterém se peklo vepřové. Jen bílé sádlo a výpek z masa. Ta dobrota, kterou jsem si mazala na chleba a sypala pažitkou. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 » »»
Strana 3 z 4