Vepřové maso

Recepty z vepřového masa

Tynstované – dušené kysané zelí s uzeným masem

Tynstované – dušené kysané zelí s uzeným masem
24. leden 2015 / Rubrika: Vepřové maso

Tynstované zelí vařila manželova matka, původem z Chotiměře u Domažlic. Název „tynstované“ je patrně odvozený z německého slova „dünsten“ – dušený. Dušené kysané zelí, připravované společně s uzeným masem, je náramná a řízná dobrota. Úžasné propojení chuti zelí a masa. Tak pojďme se spolu pustit do jeho přípravy. Číst dále...


Recept na plněný vepřový bok

Recept na plněný vepřový bok
31. prosinec 2014 / Rubrika: Vepřové maso

„Maso plněné masem“ chutná všem. Snad jen s výjimkou jeho zapřisáhlých odpůrců. Vyzkoušejte plněný vepřový bok jako pohoštění - třeba za studena. Krájený na tenké plátky, s okurkou, tmavým pečivem a pivem, je úplný sen. Číst dále...


Recept na sulc pro svatého Mikuláše

Recept na sulc pro svatého Mikuláše
4. prosinec 2014 / Rubrika: Vepřové maso

Každoročně, vždy začátkem adventu na svátek svatého Mikuláše tradičně vaříme sulc. Je to milá rodinná připomínka, že budou brzo vánoce. Sulc je vlastně kořeněný aspik či rosol ze silného masovo - zeleninového vývaru, proložený vařeným vepřovým masem a zeleninou. Masem nešetříme. Na první pohled vás musí upoutat větší kousky masa, zelenina sem tam a aspik má funkci jen to vše spojit dohromady. Číst dále...


Recept na pikantní Segedínský guláš

Recept na pikantní Segedínský guláš
2. prosinec 2014 / Rubrika: Vepřové maso

Když budete mít chuť na něco opravdu pikantního, uvařte si segedínský guláš. Uchvátí vás škála úžasně propojených chutí. Od navinulé, přes pálivou, masovou i sametově jemnou po smetaně. Báječně chutná nejen po sladkých vánocích. Číst dále...



«« « 1 2 3 4
Strana 4 z 4