Zavařeniny a nakládání

Výroba domácích džemů, marmelád, zeleninových čatní a ostatních zavařenin,nakládání sýrů, zeleniny a jiných druhů potravin.

Domácí zeleninový bujón

Domácí zeleninový bujón
18. srpen 2017 / Rubrika: Zavařeniny a nakládání

V červenci a srpnu bývá zelenina nejlevnější, a pokud vám roste doma na zahradě, mám pro vás TIP. Připravte si svůj domácí zeleninový bujón. Příprava netrvá dlouho, potom stačí jen otevřít mrazák a během několika minut máte připravený zeleninový bujón. Číst dále...



Pikantní angreštové čatní (čatný, anglicky chutney)

Pikantní angreštové čatní (čatný, anglicky chutney)
14. červenec 2017 / Rubrika: Zavařeniny a nakládání

Pokud máte rádi smažený sýr, zejména smažený hermelín, rozhodně si angreštové čatní připravte. Angreštové čatní je skvělý parťák sýrů. K sýrové míse nezapomeňte přidat misku s angreštovým čatní. Když vás „honí mlsná“, stačí dvě, tři lžičky angreštového čatní a vaše chuťové pohárky budou spokojené. Číst dále...


Recept na nakládané okurky

Recept na nakládané okurky
29. červen 2017 / Rubrika: Zavařeniny a nakládání

Každá rodina má svůj zaručený recept na naložení okurek na kyselo. Tento recept má kořeny na jižní Moravě a získala jsem ho od svého bratra Jindřicha. Naložené okurky jsou úžasně křupavé, sladkokyselé a báječně voní koprem a kořením. Číst dále...


Jahodová marmeláda / džem - bez konzervantů

Jahodová marmeláda / džem - bez konzervantů
9. červen 2017 / Rubrika: Zavařeniny a nakládání

Když začnou zrát jahody, nevím kterou dobrotu si z nich připravit dříve. Knedlíky, či rozmačkané, s cukrem a mascarpone nebo s lívanci, či si upéct některou svoji oblíbenou buchtu. Ale nejvíce se těším na svoji marmeládu. Skvěle chutná, je bez konzervantů a krásně voní po jahodách i po mnoha měsících. Číst dále...


Utopenci aneb – „Naložené špekáčky s kysaným zelím“

Utopenci aneb – „Naložené špekáčky s kysaným zelím“
26. květen 2017 / Rubrika: Zavařeniny a nakládání

Už jako „náctiletá“ byly utopenci můj první pokus připravit si jídlo, které je podle mého gusta. Nikdy nesmí chybět na Silvestra ani při letním venkovním posezení s přáteli. Léty jsem přípravu utopenců dokonale vyladila. Utopenci jednoznačně do mého seznamu oblíbených jídel patří. Číst dále...


Pečený čaj

Pečený čaj
17. únor 2017 / Rubrika: Zavařeniny a nakládání

Pečený čaj zahřeje promrzlé ruce a potěší i smutnou duši. Provoní celý byt nebo kancelář a navodí přátelskou atmosféru. Připravte si se mnou pečený čaj, který je bez konzervantů a skvěle chutná. Číst dále...



1 2 3 » »»
Strana 1 z 3