Zavařování, konzervování, nakládání

Výroba domácích džemů, marmelád, zeleninových čatní a ostatních zavařenin,nakládání sýrů, zeleniny a jiných druhů potravin.

Nakládání medvědího česneku do soli

Nakládání medvědího česneku do soli

Sezona sběru medvědího česneku je velmi krátká. Po nasbírání medvědí česnek musíte velice brzy spotřebovat. Nedá se dlouho skladovat, vadne a zasychá. Uchovejte si čerstvý medvědí česnek naložením do soli. Sušený medvědí česnek totiž rychle ztrácí své aroma. Číst dále...



Recept na domácí „žďárské“ uzené maso II. – bez konzervantů

Recept na domácí „žďárské“ uzené maso II. – bez konzervantů

Připravit maso na uzení je tak trochu alchymie. Je to především snaha připravit si doma co nejkvalitnější a chutné uzené vepřové maso. Tentokrát bez konzervantů. „Pragandu“ jsem nahradila obyčejnou kuchyňskou solí. Číst dále...


Marmeláda z ostružin, hroznového vína a grepu

Marmeláda z ostružin, hroznového vína a grepu
10. listopad 2017 / Rubrika: Zavařování, konzervování, nakládání

Marmeláda s přidáním grepu přivane do vašeho jídelníčku svěží vítr. Je skvělá v jogurtu, na rohlíku, v čaji, do želé vašeho nedělního zákusku, na lívance či palačinky, k vařenému hovězímu masu, do omáčkového základu z tmavého masa, nebo jen tak, pro chuť. Číst dále...


Sterilované papriky plněné hlávkovým zelím

Sterilované papriky plněné hlávkovým zelím

Sterilované papriky plněné hlávkovým zelím jsou chuťově výrazný společník pečeného nebo grilovaného masa, smažených sýrů, zabijačkových pochoutek, k pivu i opečené klobáse. Variant je celá řada, záleží jen na vás, kterou si vyberete. Číst dále...


Domácí zeleninový bujón

Domácí zeleninový bujón

V červenci a srpnu bývá zelenina nejlevnější, a pokud vám roste doma na zahradě, mám pro vás TIP. Připravte si svůj domácí zeleninový bujón. Příprava netrvá dlouho, potom stačí jen otevřít mrazák a během několika minut máte připravený zeleninový bujón. Číst dále...


Pikantní angreštové čatní (čatný, anglicky chutney)

Pikantní angreštové čatní (čatný, anglicky chutney)
14. červenec 2017 / Rubrika: Zavařování, konzervování, nakládání

Pokud máte rádi smažený sýr, zejména smažený hermelín, rozhodně si angreštové čatní připravte. Angreštové čatní je skvělý parťák sýrů. K sýrové míse nezapomeňte přidat misku s angreštovým čatní. Když vás „honí mlsná“, stačí dvě, tři lžičky angreštového čatní a vaše chuťové pohárky budou spokojené. Číst dále...



1 2 3 4 » »»
Strana 1 z 4