Zavařování, konzervování, nakládání

Výroba domácích džemů, marmelád, zeleninových čatní a ostatních zavařenin,nakládání sýrů, zeleniny a jiných druhů potravin.

Recept na nakládané okurky

Recept na nakládané okurky

Každá rodina má svůj zaručený recept na naložení okurek na kyselo. Tento recept má kořeny na jižní Moravě a získala jsem ho od svého bratra Jindřicha. Naložené okurky jsou úžasně křupavé, sladkokyselé a báječně voní koprem a kořením. Číst dále...


Jahodová marmeláda / džem - bez konzervantů

Jahodová marmeláda / džem - bez konzervantů

Když začnou zrát jahody, nevím kterou dobrotu si z nich připravit dříve. Knedlíky, či rozmačkané, s cukrem a mascarpone nebo s lívanci, či si upéct některou svoji oblíbenou buchtu. Ale nejvíce se těším na svoji marmeládu. Skvěle chutná, je bez konzervantů a krásně voní po jahodách i po mnoha měsících. Číst dále...


Utopenci aneb – „Naložené špekáčky s kysaným zelím“

Utopenci aneb – „Naložené špekáčky s kysaným zelím“

Už jako „náctiletá“ byly utopenci můj první pokus připravit si jídlo, které je podle mého gusta. Nikdy nesmí chybět na Silvestra ani při letním venkovním posezení s přáteli. Léty jsem přípravu utopenců dokonale vyladila. Utopenci jednoznačně do mého seznamu oblíbených jídel patří. Číst dále...


Pečený čaj

Pečený čaj

Pečený čaj zahřeje promrzlé ruce a potěší i smutnou duši. Provoní celý byt nebo kancelář a navodí přátelskou atmosféru. Připravte si se mnou pečený čaj, který je bez konzervantů a skvěle chutná. Číst dále...


Recept na želé připravené ze šťávy vinných hroznů

Recept na želé připravené ze šťávy vinných hroznů

Když se vám urodí hroznové víno nevalné chuti, zkuste vyzkoušet želé z vinné šťávy. Zpracováním těchto hroznů, nikoli na víno, ale na želé, se z ošklivého káčátka stane krásná slečna. Želé má úžasnou barvu a jeho chuť se změní k nepoznání. Číst dále...


Cukety naložené jako matjesy

Cukety naložené jako matjesy

Recept na cukety naložené jako matjesy jsem získala od přítelkyně poté, co jsem si posteskla, že nevím, co si mám počít s velkou úrodou cuket. Dala mi také ochutnat. Byl to skvěle chutnající salát, bez palčivé cibulové chuti, který se dá jíst samotný s chlebem nebo jako příloha k masu či rybám. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 » »»
Strana 3 z 5