Zavařování, konzervování, nakládání

Výroba domácích džemů, marmelád, zeleninových čatní a ostatních zavařenin,nakládání sýrů, zeleniny a jiných druhů potravin.

Výroba domácího kvašeného zelí

Výroba domácího kvašeného zelí

Vyrobit si kysané zelí doma není vůbec složité. Stačí k tomu odhodlání, asi 2 hodiny práce a 6 týdnů trpělivého čekání na přeměnu zelí z hlávkového na kysané. Číst dále...


Cuketový pepřák

Cuketový pepřák

Když se vrátíte z dovolené a na zahrádce vás čeká pěkně velká cuketa, často i několik velkých cuket, mám pro vás tip. Cuketový pepřák je výborný jako syrový salát a sterilovaný vás potěší v zimních měsících. Číst dále...


Jahodovo-rebarborový džem

Jahodovo-rebarborový džem

Vlastní, doma připravený, jahodovo-rebarborový džem s kousky ovoce můžete vylepšit mátou, skořicí nebo šalvějí ananasovou. Chutná překvapivě výborně. Nikde v obchodě takový neseženete. Číst dále...


Domácí mátový sirup, jak ho připravovala moje maminka

Domácí mátový sirup, jak ho připravovala moje maminka

Když jsem byla malá, maminka na moje obtížné zažívání měla jen jednu medicínu a to mátový sirup nebo mátový čaj. Léty jsem se s mátou natolik sžila, že si mátový čaj vařím dodnes. Číst dále...


Naložený pivní sýr s pečenou cibulí, paprikou a čerstvými bylinkami

Naložený pivní sýr s pečenou cibulí, paprikou a čerstvými bylinkami

Pivní sýr s pečenou zeleninou, utopený v olivovém oleji, vám nabrousí chuť na sklenici oroseného plzeňského piva. Některé choulostivější nosíky možná budou protestovat, ale jen do momentu, než ho ochutnají. Po ochutnání neodolá nikdo. Naložený pivní sýr je výborným doplňkem každého venkovního grilování. Číst dále...


Recept na ostružinovou (malinovou, rybízovou) šťávu – ostružinový sirup

Recept na ostružinovou (malinovou, rybízovou) šťávu – ostružinový sirup

V horkých letních dnech ostružinová šťáva, naředěná vodou, je chutné osvěžení a na podzim, přidáním šťávy do čaje, místo cukru, vznikne velmi lahodný nápoj. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5 » »»
Strana 4 z 5