Zavařování, konzervování, nakládání

Výroba domácích džemů, marmelád, zeleninových čatní a ostatních zavařenin,nakládání sýrů, zeleniny a jiných druhů potravin.

Recept na voňavá švestková povidla

Recept na voňavá švestková povidla

Švestky mají v kuchyni všestranné využití. Výborné jsou čerstvé, sušené i jako součást moučníků. Kynutý švestkový koláč s drobenkou mám mnohem raději než třeba klasiku: tvaroh, mák a povidla. Nesmím také zapomenout na jejich tekutou podobu. Mám na mysli slivovici. Švestky jsou výborné i do tmavých omáček k hovězímu nebo ke zvěřině. Ale dnes si budeme povídat o švestkových povidlech. Číst dále...


Maminčiny rychlokvašky – domácí nakládané okurky

Maminčiny rychlokvašky – domácí nakládané okurky

Když byla o prázdninách sezona okurek, maminka nestačila rychlokvašky nakládat. Protože my děti a naši kamarádi, jsme je konzumovaly po kilogramech. Než se dohrál pingpongový turnaj, snědly jsme dvě čtyřlitrové lahve chutných a křupavých naložených okurek. Číst dále...


Recept na domácí angreštový džem s portským vínem

Recept na domácí angreštový džem s portským vínem

Říkáte, že byste si nikdy nedali angreštový džem? To ale děláte velkou chybu - je to lahůdka. S přidáním portského vína získává úplně jiný rozměr. Mohou ho jíst i děti, protože alkohol se během vaření odpaří. Džem má krásnou granátovou barvu a jsou v něm kousky ovoce. Zkuste si představit lívance, namazané angreštovým džemem. Už teď, při psaní, se mi sbíhají sliny. Číst dále...



«« « 1 2 3 4 5
Strana 5 z 5