Zeleninová jídla

Máme rádi zeleninu. Zeleninová jídla připravíte na mnoho způsobů.

Recept na cuketové lečo

Recept na cuketové lečo
16. srpen 2018 / Rubrika: Zeleninová jídla

Klasicky připravené lečo je báječně chutnající prázdninový pokrm. Ale co když ze dne na den zjistíte, že papriky jsou pro vás tabu. Budou jen předmět, který můžete vzít do ruky, přivonět, dát ho kastrolu a dost. Cena za spolknutí několika lžic by byla příliš vysoká. Zkusila jsem cuketu jako náhradu paprik. Výsledek byl nad očekávání chuťově výborný. Dokud je sezona cukety, připravuji cuketové lečo. Číst dále...



Recept na plněné cukety v rajské omáčce s těstovinami

Recept na plněné cukety v rajské omáčce s těstovinami
20. červenec 2017 / Rubrika: Zeleninová jídla

Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami miluju. Příprava je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, rychle připravené a chuťově výtečné jídlo. Číst dále...


Zapečená brokolice

Zapečená brokolice
19. květen 2017 / Rubrika: Zeleninová jídla

S odcházející zimou mám stále větší chuť na zeleninu. Připravte si se mnou zapečenou brokolici. Je to rychle připravená a skvěle chutnající večeře z jedné zapékací misky. Číst dále...


Kapusta s houbami a kuřecím masem, zapečená s palačinkovým těstíčkem

Kapusta s houbami a kuřecím masem, zapečená s palačinkovým těstíčkem
16. prosinec 2016 / Rubrika: Zeleninová jídla

Kapusta s houbami, zapečená s palačinkovým těstíčkem, je syté a výtečné jídlo. V chladných zimních dnech vám přijde k chuti a dodá notnou dávku energie. Číst dále...


Pečená dýně s kuřecími medailonky v pikantní marinádě

Pečená dýně s kuřecími medailonky v pikantní marinádě
25. listopad 2016 / Rubrika: Zeleninová jídla

Když jsme byly děti, ani jsem netušila, že se dá dýně jíst. Jaká škoda. Dýni jsem si ve své kuchyni zamilovala a pečenou dýni dvojnásob. Číst dále...


Plněné papriky s omáčkou z rajských jablíček a smetany

Plněné papriky s omáčkou z rajských jablíček a smetany
30. září 2016 / Rubrika: Zeleninová jídla

Plněné papriky mám nejraději připravené s omáčkou z rajských jablíček a smetany. V původním receptu, který zřejmě pochází odněkud z Balkánu, určitě smetana nikdy nebyla. Smetana ale omáčku zjemní a přidá jí na chuti. Číst dále...



1 2 3 » »»
Strana 1 z 3