A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

BULGUR

9. leden 2015

Bulgur je předvařená, zčásti drcená celozrnná pšenice, která je např. hlavní součástí libanonského salátu „tabbouleh“.

BULGURBULGUR

Tato drcená pšenice nepotřebuje tepelnou úpravu. Dejte do misky bulgur a zalijte vodou, propláchněte a vodu odlijte. Opakujte stejný způsob tak dlouho, dokud voda neodtéká čistá bez usazenin.

Potom bulgur - v poměru 1 díl bulguru a 2 díly vody -  namočte do teplé vody na 40 minut nebo do té doby, než změkne.  Odceďte a nechte řádně okapat a absorbovat přebytečnou vodu.

Pokud chcete mít bulgur hodně měkký, můžete ho uvařit stejným způsobem jako rýži.

Vaříme opět v poměru 1 díl bulguru a 2 díly vody.

Salát TABBOULEH by neměl chybět na vašem stole. Vyzkoušejte ho a poznáte jak je chutný a lehký.

Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 24x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

SALÁT TABBOULEH

SALÁT TABBOULEH

Blížící se konec zimy ve mně, po všech těch hřejivých pokrmech, vzbuzuje chuť na něco zeleninového. Salát TABOULLEH patří k tradiční libanonské kuchyni, ale určitě si ho oblíbíte i vy. Je lehký, plný zeleniny a vitamínů. Je to velmi chutná příloha rovněž ke grilovaným masům i rybám.

Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninou

Recept na pikantní drůbeží játra se zeleninou

Když jsme byli s bratrem malí, byla kuřecí játra velká vzácnost. V krámu se neprodávala, a když se zabila starší slepice, měla jen jedny játra. Maminka je vždy přidávala do slepičího vývaru s domácími nudlemi. Nakrájela je na kousky a tak se dostalo na každého. Občas kuřecí játra připravím, jako tyh…