Pomalý hrnec
-
21.4.2023
Námořnické hovězí maso
Na námořnické hovězí maso jsme kdysi chodili do Moravské vinárny v Plzni. Dnes už Moravská vinárna neexistuje. Jsou jen pestré vzpomínky. Vinárna to byla na tehdejší dobu trochu avantgardní, chodili tam herci i malíři (ti se od herců odlišovali halenami pocákanými od barev). Jít k „Morávkům“ byla radost, protože tam to žilo. Námořnické maso tam připravovali na pánvi, namísto svíčkové či nízkého roštěnce použili maso z jiných částí zvířete (svojí tuhostí to bylo znát). Tehdy jsme to moc neřešili. I já jsem na „námořníka“ použila maso z kýty, ale chtěla jsem mít maso měkké, proto jsem na přípravu zvolila jiný postup.
-
30.1.2021
Paštika z vepřového masa s brusinkami a pistáciemi
Tento recept na paštiku z vepřového masa s brusinkami a pistáciemi vznikl jako terapie v době výjimečného stavu a koronavirového ohrožení. Paštiku jsem rozeslala po celé rodině a pro její úspěch a délku výjimečného stavu jsem ji připravovala ještě několikrát.
-
17.10.2020
Hovězí líčka na sardeli
Nedávno jsem, zcela náhodou, narazila v obchodě s masem na hovězí líčka. Dostala jsem na ně chuť. Hovězí líčka na sardeli jsou mnohem chutnější, než s červeným vínem či na zelenině. Jako doprovod jim velmi sluší špekový knedlík. Příprava je poněkud zdlouhavá, protože líčka jsou nejnamáhanějším svalem na těle přežvýkavce, ale čas věnovaný přípravě stojí za to.
-
30.5.2020
Vepřová žebírka připravená v pomalém hrnci a glazovaná v troubě
Až budete příště zvát na večeři přátele, připravte pro ně vepřová žebírka podle mého receptu. Chutí žebírek jim vyrazíte dech. Budou vás chválit a na večeři dlouho vzpomínat. Žebírka oplývají bohatostí chutí i barevností. Kdo by jim odolal.
-
10.10.2015
Recept na pečeného králíka na víně a hořčici v pomalém hrnci
Králičí maso je tak univerzální, lze z něj připravit tolik skvělých jídel. Dnes jsem připravila králičí stehna s velmi chutnou omáčkou.
-
9.1.2015
Hovězí líčka na zelenině s marmeládou z černého rybízu v pomalém hrnci
Hovězí líčka zkuste jinak, než na červeném víně! Prosím, té marmelády se neděste. Na první ochutnání po ní v omáčce nenajdete žádnou stopu. Omáčka není vůbec sladká a chutná skvěle. Pokrmu dodá barvu a báječnou chuť.