Pomazánky
-
11.11.2024
Špekáčková pomazánka
Špekáčková pomazánka je tip na rychlou a výbornou večeři. Většinu práce za vás udělá sekáček potravin a přidáním sýru Rondelé a nastrouhané mrkve získáte naprosto unikátní chuť pomazánky. V pomazánce nejsou vařená vajíčka, ani kysané okurky, a dokonce ani hořčice. Okouzlí vás jemnost masa a na pozadí chuť vlašských ořechů. Dokonalé chuťové spojení.
-
7.5.2024
Pomazánka ze zbylého pečeného masa
Pomazánka ze zbylého pečeného masa je lahůdka. Už samotné pečené maso je navoněné pečenou cibulkou, česnekem, kmínem, rozmarýnem, kořením, zpravidla pod pečené přidávám i půl deci Metaxy. To všechno dodá masu výbornou chuť. Zbylým masem nepřekrmuji ani manžela ani sebe. Zbylé maso vždy skončí v mrazáku a časem z něj vyrábím výborné pomazánky. Tohle je jedna z nich.
-
27.7.2023
Obatzda, Obatzter, Obazda
Pomazánka Obatzda má domovinu v sousedním Bavorsku a společně s pivem je neodmyslitelnou součástí Oktoberfestu. Pomazánka je chuťově bohatá, sytá a mimořádně jedlá. Chuť musí mít pikantní, aby dráždila chuťové pohárky k dalšímu a dalšímu doušku výborného piva. Jejím souputníkem jsou i preclíky (u nás téměř nesehnatelné), či pivní rohlíky. Zkrátka Obatzda a pivo patří k sobě.
-
10.6.2023
Pomazánka IDEÁL z hrudkového tvarohu a mrkve
Pomazánce, připravené z hrudkového tvarohu a mrkve, říkáme doma IDEÁL, protože je velmi chutná, velmi zdravá, velmi rychle připravená a námi velmi oblíbená.
-
2.11.2022
Pomazánka z pečeného kachního masa a dýně hokkaido
Chuť pomazánky z pečeného kachního masa a dýně hokkaido si zamilujete hned na první ochutnání. Na přípravu pomazánky není potřeba mnoho surovin ani dochucovadel. Dalším hlediskem je i cena. Za 2 kachní skelety jsem zaplatila 33,70 Kč.
-
18.5.2022
Tradiční pomazánka ROZHUDA s netradičním doprovodem
Tradiční pomazánka rozhuda s tvarůžkovým doprovodem vytvoří neskutečně chutnou pomazánku. Někdo by možná otočil oči směrem k nebi, ale jen do té doby, než by ochutnal. Použijí-li se čerstvé (neuleželé) kulaté tvarůžky , které pomohou obrousit ostřejší chuť tvarohu, docílíme úžasně jemné až kořeněné chuti bez charakteristického aroma tvarůžků.
-
26.2.2022
Vajíčková pomazánka
Pomazánky všeobecně jsou vítaným hostem v mé kuchyni. Máme je rádi. Vajíčková pomazánka k nim patří. Je výborná, kdykoli si ji v průběhu roku připravíme. Nejen po Velikonocích. Letos jsem na ni dostala chuť koncem ledna, protože mi ve skleníku vyrostly svěží a křupavé listy ředkviček a brokolice.
-
8.5.2021
Jarní pomazánka z ředkviček
Až nebudete vědět, co rychlého připravit k večeři, sáhněte po receptu na skvěle chutnající jarní pomazánku z ředkviček. Rozhodně bude chutnat i vašim dětem. Křupavé červené bulvy jsou plné vitamínů a plné vitamínů jsou i jejich listy.
-
17.4.2021
Pomazánka z vepřového masa v konzervě
Vepřovou konzervu jsem měla v ledničce tak dlouho, až téměř prošla expirací. Napadlo mě, proč z ní neudělat pomazánku. Z pomazánky byla výborná večeře, a ještě druhý den snídaně. Vyzkoušejte moji pomazánku z vepřového masa v konzervě a určitě si pochutnáte.
-
24.1.2020
Budapešťská pomazánka bez másla
Budapešťskou pomazánku jsem léta nejedla. Až po loňských Vánocích jsem na ni dostala neuvěřitelnou chuť. Představa skvěle chutnající bíločervené pomazánky s krajícem čerstvého chleba mě tak nadchla, že jsem si ji musela připravit. Jen máslo jsem vynechala, bylo přece po Vánocích.
-
8.6.2018
Paštika připravená ze škvarků
Až se budete rozmýšlet, co udělat s mísou čerstvých škvarků, mám pro vás tip. Připravte z nich paštiku podle receptu, který získal můj bratr od svých přátel z Moravy. Paštika ze škvarků a leča je výborná a není tučná jako klasická škvarková pomazánka.
-
17.11.2017
Recept na výbornou pomazánku z rybiček
Receptů na pomazánku z rybiček jsou tisíce. Každý máme tu svoji osvědčenou. Vyzkoušejte tu moji. Je připravená za chvíli a chutná skvěle.
-
3.3.2017
Pomazánka z brynzy – pomazánka Liptauer
Jestli jste ještě nikdy neochutnali brynzu, je to velká škoda. Je výborná. V pomazánce Liptauer se snoubí její skvělá chuť s bylinkami, kyselou okurkou, kořením i nasekanou chilli papričkou. Překvapte rodinu nebo hosty pomazánkou Liptauer. Je hotová doslova za pár minut.
-
9.12.2016
Pomazánka ze sleďů, naložených na sladko-kyselo
Maso ze sleďů, naložených na sladko-kyselo má výtečnou chuť. Mám vyzkoušeno, že pomazánka ze sleďů nabrousí umdlévajícím hostům chuť ke konzumaci na každém večírku. Připravte s pomazánkou malé opečené tousty nebo jednohubky a sami uvidíte, jak rychle budou mizet.
-
15.3.2016
Šunková pomazánka s čerstvým sýrem Cottage
Šunková pomazánka je výborná k snídani i k večeři. Děti si ji zamilují jako lehkou svačinku do školy. Chutná skvěle s rohlíkem i opečeným chlebem.
-
29.12.2015
Pomazánka z vařeného vepřového kolena, slaniny a křenu
Pomazánka z vařeného kolena je velmi lákavé pohoštění. Je výborná i k snídani nebo jako studená večeře s čerstvým salátem. Vyzkoušejte a uvidíte, že se k receptu budete rádi vracet.