Těsta
-
20.3.2021
Recept na polotuhé kynuté těsto základní - vhodné na koláče, buchty, rohlíčky, vdolky…
Když jsem se začínala orientovat v kuchyni, bylo pro mě kynuté těsto tak trochu strašák. Ale chuť zakousnout se do vlastnoručně upečeného koláče se švestkami či borůvkami byla silnější. Nebudu tvrdit, že příprava je snadná a rychlá. Kynuté těsto je taková marnivá milenka. Vyžaduje hodně času a pozornosti. Kynuté těsto nemá rádo přílišné experimenty a je třeba držet se receptur.
-
12.8.2019
Těsto na pizzu
Když poklepete na okraj upečené pizzy, musí „zvonit“ jako kůrka čerstvě upečeného chleba a stejně i tak chutnat. Upečené těsto na pizzu musí být křupavé.
-
22.6.2019
Palačinkové těsto základní
Příprava palačinkového těsta je rychlá a jednoduchá. Nemusíte se bát, že se něco pokazí. Těsto lze použít na palačinky „na sladko“ i „na slano“.
-
5.5.2018
Piškotové těsto základní
Piškotové těsto je připravené raz dva, zvládnou ho připravit i začátečníci v kuchyni. Můžeme z něj připravit korpus na ovocný koláč, dort, roládu i velikonočního beránka. Jeho příprava je snadná a s upečeným těstem se dobře pracuje. Je pružné a neláme se.
-
6.10.2017
Těsto na domácí těstoviny
Přípravu domácích těstovin znám už z dětství. Domácí těstoviny dělala moje babička i moje maminka. S bratrem jsme jim aktivně „pomáhali“. Z rozválené placky jsme odkrajovali kousky těsta a pekli jsme si je na horké plotně. Báječně křupaly.
-
7.6.2016
Recept na rychlé listové těsto
Maminčino upečené listové těsto bylo křupavé i druhý den. To se mi u kupovaného listového těsta nikdy nestalo. Už za dvě hodiny od upečení chutnalo po vosku a o křupavosti se nedalo mluvit vůbec. Pustila jsem se do vlastního listového těsta a byla to trefa do černého. Žádné složité postupy a výborný výsledek.