Slané pečení
-
15.9.2024
Pikantní cuketová buchta
Pikantní cuketová buchta je voňavé a lehce pikantní pohlazení pro naše chuťové pohárky. První vlažný kus jsem ochutnávala a říkala si, že je to boží jídlo, které nezapadne jako pokus, ale bude v cuketové sezóně opakovaně na našem jídelníčku.
-
14.5.2024
Chřest v listovém těstě s kari omáčkou
Chřest v listovém těstě je dokonalé sezonní pohoštění. A když místo klasické holandské omáčky použijete můj „kari dip“, který je mnohem chutnější (i rychlejší na přípravu), pak vám mých 12 kusů chřestu v listovém těstě rozhodně nebude stačit.
-
9.5.2023
Marocké placky MELOUI
Marocké placky MELOUI jsem kdysi viděla v jednom televizním cestopisu: „Na trhu v Marrakéši starší žena rukama roztahuje těsto, skládá, válí a následné opéká chlebové placky MELOUI (v překladu to prý znamená klíče)“. Záběry kamery mě tak nadchly, že jsem si slíbila, že musím někde získat recept. Tak tady ho máme a mohu vám říci, že placky jsou výborné, křupavé i voňavé.
-
3.7.2021
Plněné cuketové košíčky
Šťavnaté plněné cuketové košíčky je skvělé občerstvení pro hosty nebo výborná večeře či oběd pro vás.
-
7.3.2020
Jarní omeleta
Jarní omeleta je velmi chutná, rychle připravená, z dostupných surovin a svojí barevností je doslova pastvou pro oči. Jarní omeletu můžeme připravit jako občerstvení pro nečekanou návštěvu, setkání vašich dětí s kamarády i jako chutnou rodinnou večeři.
-
28.12.2019
Pagáče se škvarky, brynzou a medvědím česnekem
Čerstvě upečené pagáče se škvarky, brynzou a medvědím česnekem jsou křupavé, lahodné, voňavé a nejde jim odolat. Slunečné odpoledne na zahradě ve společnosti škvarkových pagáčů, sklenky červeného vína a dobrých přátel, nemá chybu.
-
8.11.2019
Piadina – italské chlebové placky
Ten, kdo navštívil kraj Emilia Romagna, určitě ví, jak neodolatelně voní pouliční stánky „Piadinerie“, kde chlebové placky pečou a prodávají. Ještě horké, se šunkou a sýrem chutnají přímo božsky. Připravme si piadinu společně a pozvěme si kousek Itálie domů.
-
16.8.2019
Křupavé tyčinky s olivami, rozmarýnem a tymiánem
Už jako menší děti jsme chodily každou neděli do kina. I na filmy s titulky. Ke kinu patřila limonáda a hlavně mimořádně dobré křupavé tyčinky. Často na tu dobu vzpomínám. Moje křupavé tyčinky s olivami, rozmarýnem a tymiánem se jim hodně podobají a řekla bych, že jsou ještě o stupínek lepší, protože jsou v nich bylinky a olivy.
-
5.7.2019
Cuketový věnec
Miluji léto, když svítí sluníčko, je teplo a na zahradě mi rostou cukety. Z nudné zeleniny se postupem času stala moje oblíbená zelenina. Tolik dobrot se z ní dá připravit. Cuketový věnec je jednou z nich. Je to výborná večeře i svačina a dá se jíst i druhý den. Je tak chutný, že málokdo odolá.
-
21.2.2019
Zeleninovo-masový koláč z plechu
Upečte si můj zeleninovo-masový koláč a potěšíte tak svoje oči i svůj žaludek. Připravte si ho třeba k večeři a zbytek si vezměte s sebou druhý den do práce k svačině.
-
30.6.2018
Máslové vdolky se slaninou nebo máslové vdolky s povidly a tvarohem
Je libo máslové vdolky naslano nebo máslové vdolky na sladko? Obě varianty jsou velmi chutné. Ať zvolíte slanou nebo sladkou, vždy vás uchvátí svojí jemnou chutí.
-
9.3.2018
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Kapustové lívance se slaninou a sýrem krásné voní a ještě lépe chutnají. Mohou se jíst samostatně i jako příloha k masu, třeba uzenému. Pro mne to má ještě jednu velkou výhodu, lívance nejsou nasáklé tukem, protože na usmažení celé dávky spotřebujete jen jednu lžíci oleje.
-
8.2.2018
Pizza párky nejen na dětskou párty
Pizza párky jsou skvělé pohoštění nejen pro děti. Těsto je připravené raz dva, je bez kvasnic a upečené za půl hodiny. Já pizza párky téměř vždy připravuji z dvojnásobné dávky, a i to je někdy málo.
-
2.2.2018
Slaný sýrový koláč se slaninou
Také neradi vaříte a pečete stále to samé? Upečte si se mnou slaný sýrový koláč se slaninou. V koláči jsou samé skvěle chutnající suroviny. Jejich propojením při pečení získáme skvěle chutnající a sytý koláč. Příprava je hotová raz dva a při pečení se z trouby line nebeská vůně, která polechtá vaše chuťové pohárky a provoní celý byt.
-
8.12.2017
Pastýřské plněné placky
Pastýřské plněné placky jsou skutečná dobrota a poslouží jako velmi sytý oběd nebo večeře. Když se nakrájí na čtvrtiny, pochutnají si i děti.
-
7.9.2017
Slaná roláda z cukety bez mouky
Slaná roláda z cukety bez mouky je skvělý tip nejen na letní pohoštění. Pochutnáte si a ještě smysluplně zpracujete část letošní nadúrody cuket z vaší nebo sousedovic zahrádky. Náplň je velmi variabilní, záleží jen na vašich chutích.