Recept na houbové knedlíčky do polévky

13. květen 2015

Houby jsou příjemným zpestřením jídelníčku. Myslím samozřejmě na houby jedlé. Sbírejte a konzumujte jen ty houby, které dobře znáte. Pak je to báječná zábava a velké pochutnání na talíři.

Recept na houbové knedlíčky do polévkyRecept na houbové knedlíčky do polévky

Jednou jsem na Kvildě, v penzionu „U Šulků“ zastihla mladíka, jak měl okolo sebe na stole rozložené krásné „hřiby“ a síto na sušení, na které nakrájené plátky domnělých hřibů rozkládal. Bohužel to byly hřiby žlučové. Krásné, ale bohužel nejedlé.

Na přípravu přibližně 24 kusů houbových knedlíčků budeme potřebovat

 

  • 200 g nakrájených a vydušených lesních hub (použila jsem zamražené)
  • 150 g vařeného masa z vývaru (lze hovězí, vepřové, kuřecí….)
  • 50 g tvrdého sýra, nastrouhaného na jemné nudličky
  • 2 starší rohlíky
  • 1 syrové vajíčko
  • 1 vrchovatá polévková lžíce solamylu
  • Tenký plátek másla
  • 1,5 kávové lžičky soli
  • 1 kávová lžička mletého černého pepře
  • 50 g slaniny

 

Postup přípravy houbových knedlíčků

Houby vydusíme, asi jako na smaženici a necháme vychladnout. Pak je umeleme společně s uvařeným masem z vývaru, rohlíky a slaninou.

Do pomleté směsi rozklepneme vajíčko, přidáme sůl, pepř, solamyl, sýr a máslo. Vymícháme směs, která nesmí být příliš řídká.

Houby jsou špatné pojivo. Proto do směsi přidávám sýr a solamyl. Klidně můžete přidat i trochu strouhanky.

Vlhkou rukou vytvoříme knedlíčky, které klademe na pečící papír nebo alobal. Knedlíčky necháme pod grilem zapéct 15 minut při teplotě 160 °C.

Zapečené knedlíčky, lehce vychladlé, vkládáme do horkého vývaru a můžeme podávat.

 

Hlavní suroviny na knedlíčky
Hlavní suroviny na knedlíčky
Směs na knedlíčky
Směs na knedlíčky
Knedlíčky před zapečením
Knedlíčky před zapečením

Knedlíčky pod grilem
Knedlíčky pod grilem
Knedlíčky ve vývaru
Knedlíčky ve vývaru
Vývar s knedlíčky
Vývar s knedlíčky


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 31x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Eva Hubová

sobota, 20. únor 2016
19:30

Houby mám moc ráda a knedlíčky vypadají super...určitě vyzkouším.


posted by: Eva Hubová [Odpovědět]

marcela

neděle, 21. únor 2016
18:50

marcela

Dobrý den Evo, knedlíčky rozhodně vyzkoušejte. Minule jsem je nepekla v troubě, ale usmažila jsem je v oleji a pak vložila do polévky. Polévka byla výborná a knedlíčky křupavé. A vítám Vás na mých stránkách.


posted by: marcela [Odpovědět] [Skrýt]

Čtěte také...

Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Masovo-játrové knedlíčky do polévky

Polévku s játrovými knedlíčky mám od malička ráda. Když byla knedlíčková polévka, oběd proběhl v klidu. Knedlíčky maminka dělala z kuřecích i z králičích jater a vždy k nim přidávala vařené maso z vývaru. Maminčiny knedlíčky byly náramná dobrota.

Knedlíčky do polévky z droždí a smažených vajíček

Knedlíčky do polévky z droždí a smažených vajíček

Knedlíčky z droždí a smažených vajíček vás překvapí svojí delikátní chutí. Jsou velmi jemné. Při prvním ochutnání vám na jazyku zůstane vůně smažené cibulky, smažených vajíček a o spojení v jeden dokonalý chuťový zážitek se postará přidané koření.


Recept na ricottové knedlíčky – Ndunderi

Recept na ricottové knedlíčky – Ndunderi

Tyhle báječně chutnající knedlíčky, nebo také noky, jsem poprvé ochutnala v Itálii. Natolik mě zachutnali, že jsem si říkala, že musím získat recept. Recept jsem sehnala a ráda se s vámi o něj podělím.

Knedlíčky z pivního sýra

Knedlíčky z pivního sýra

Knedlíčky z pivního sýra jsou chuťově velmi výrazné. S vývarem utvoří jedinečnou polévku. Lze je podávat samotné, jako předkrm s nějakým, vámi oblíbením dresinkem. Zkuste si je představit jako lehkou večeři se zeleninovým salátem a sklenkou bílého vína. Rozhodně vás nezklamou.