A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z

Pošírování

17. prosinec 2015

Pošírování je způsob přípravy pokrmů v horké lázni, nikoli vroucí.

PošírováníPošírování

Pošírování je způsob přípravy pokrmů v horké lázni, jejíž teplota se pohybuje v rozmezí 80 – 90 °C. Kdyby dosáhla bodu varu, nebylo by to pošírování, ale vaření.

Francouzské slovo poché lze přeložit jako ztracený. Odtud se tedy vzalo označení vejce ztracené nebo také zastřené. Není to nic jiného, než vejce nahniličko, ale bez skořápky.

Jako lázeň pro přípravu pošírovaných pokrmů se používá vývar, mléko nebo voda.

Na pošírování jsou vhodné tyto potraviny: kuřecí maso nebo drůbež vůbec, vejce, ryby i zelenina. Zachovají si svůj tvar a nerozpadají se.

Lázeň na pošírování lze chuťově zvýraznit solí, kořením, bylinkami, máslem, vínem nebo cukrem.

Kromě toho, že potraviny si zachovají svůj tvar, zachovají si i maximum chuti a výživových látek.

 

 

Mléko, máslo, koření
Mléko, máslo, koření
Mléčná lázeň s cibulkou
Mléčná lázeň s cibulkou
Pošírovaná jarní cibulka
Pošírovaná jarní cibulka

Pošírovaná jarní cibulka vkládaná do pokrmu
Pošírovaná jarní cibulka vkládaná do pokrmu
Šťouchané brambory s pošírovanou cibulkou
Šťouchané brambory s pošírovanou cibulkou
Zámecké šťouchané brambory - detail
Zámecké šťouchané brambory - detail


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 16x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Zámecké šťouchané brambory pro přítelkyni Evu

Zámecké šťouchané brambory pro přítelkyni Evu

Zámecké šťouchané brambory dělala babička. Recept měla od své maminky, která tvrdila, že se takto úžasně připravovaly na zámku Hradiště. Šťouchané brambory jsou jemné, lahodné a oplývají mnoha chutěmi a vůněmi. Můžete je podávat samostatně nebo jako přílohu.