Chanovice – 4. 7. 2015 – Den řemesel 2015

4. červenec 2015

13. ročník přehlídky řemeslných dovedností Plzeňského kraje

Chanovice – 4. 7. 2015 – Den řemesel 2015Chanovice – 4. 7. 2015 – Den řemesel 2015

Dnes jsem navštívila Chanovice.

I přes zničující horko (36°C) jsem neodolala podívat se poprvé na akci oživující zapomenutá i známá řemesla. Už 13. ročník a já o tom nikdy neslyšela.

A opravdu to stálo za návštěvu.

Zručnost, um a zapálení lidí oživujících stará řemesla, ale i organizátorů, je nevyčerpatelný.

 

Tkalcovské řemesloTkalcovské řemeslo
Zdroj:  Marcela Hackerová

Košíkáři, tkalci, kováři, bednáři, dráteník, hrnčíři a ostatní řemesla – úžasné sledovat je všechny v jeden den při práci.

V prostorách oživujícího se skanzenu, ale i v areálu zámku, bylo opravdu k vidění hodně zajímavého.

Piva a ostatního občerstvení bylo hojně, a po jednom pivíčku v tomto vedru bylo některým návštěvníkům polehávajícím ve stínu stromů opojně.

Nejlépe (myslím tím „nejchladněji“) mi bylo ve sklepení chanovického zámku, kde je k vidění stálá expozice starých řemesel.

 

Chanovice zámekChanovice zámek
Zdroj:  Marcela Hackerová

 

 

Příští rok se určitě zajeďte podívat také.

 

Zemědělské stroje minulosti
Zemědělské stroje minulosti
Chanovice – řemesla a prodej ve skanzenu
Chanovice – řemesla a prodej ve skanzenu
Bednáři
Bednáři

Košíkář
Košíkář
Řemesla pod jednou střechou
Řemesla pod jednou střechou
Tkalcovské řemeslo
Tkalcovské řemeslo

Košíkáři
Košíkáři
Kovář
Kovář
Chanovice zámek
Chanovice zámek


Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli!

Autor Marcela Hackerová

Autor: Marcela Hackerová

Jsem vášnivá kuchařka a ráda jezdím do Žďáru.... Najdete mě také na Facebooku


Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 9x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

K tomuto příspěvku se zatím nikdo nevyjádřil! Budete první?

Čtěte také...

Čas se zastavil - kostel Sv. Václava - Žďár

Čas se zastavil - kostel Sv. Václava - Žďár

Nedávno jsem objevila starou černobílou fotografii kostela z roku 1910, asi to byla pohlednice. Neuvěřitelné - čas se zastavil. Neváhala jsem vyrobit podobnou fotografii dnes v březnu roku 2015. Čas se opravdu zastavil .......

Rebarbora - Reveň kadeřavá

Rebarbora - Reveň kadeřavá

Rebarbora je velice vítaným zpestřením jarních pokrmů. Rebarbora je ovoce. Sběr a konzumace rebarborových stonků se doporučuje v období od dubna do svátku sv. Jana, tj. 24. června, kdy jsou pro konzumaci nejkvalitnější. Dnes toto ovoce/zeleninu lze připravovat nejen jako dezert, ale i jako přílohy …


Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský

Vitamínový salát z kysaného zelí zvaný Husarský

Připravit si vitamínový salát z kysaného zelí vám nezabere mnoho času. Je plný vitamínů, má skutečný říz a s vaší únavou udělá husarké kousky.

Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě

Kuřecí čtvrtky pečené na rozmarýnu a černém pivě

Říkala jsem si, že když může být kuře 100x jinak, proč bych nevyzkoušela kuře na černém pivě a rozmarýnu. A výsledek? Tak ten lahodil oku svojí barevností a mlsnému jazýčku svojí chutí. Tak pojďme ho společně připravit.